Gå til sidens hovedinnhold

På valgdagene kan du ta bussen gratis – hvis du tar med deg én ting

Artikkelen er over 1 år gammel

På valgdagene fungerer valgkortet som busskort i Buskerud.

BUSKERUD: Kommune- og fylkestingsvalget nærmer seg med stormskritt. På valgdagene 8. og 9. september kan du ta bussen gratis til valglokalet.

Politikerne i Buskerud fylkeskommune har bestemt at bussen skal være gratis denne dagen fordi de vil få flere til å stemme i valget.

Politikerne i Buskerud fylkeskommune er opptatt av at folk bruker stemmeretten sin, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.

Det var Miljøpartiet de grønne (Mdg) som tok initiativ til tilbudet. Samarbeidspartiene i fylkeskommunen støttet forslaget enstemmig.

– Vi er opptatt av at så mange som mulig bruker stemmeretten. Hvis et slikt tiltak kan være med på å øke valgdeltakelsen, så er det bra for demokratiet, sier fylkestingspolitiker Hanne Lisa Matt i Mdg til fylkeskommunens egne nettsider.

Håper mange lar seg inspirere

I år skal innbyggerne i Buskerud stemme etter den nye kommune- og fylkesinndelingen, som er en realitet fra 1. januar neste år. Det betyr at innbyggerne i Buskerud - samt Østfold og Akershus - skal velge representanter til fylkestinget i nye Viken fylkeskommune. Det skal velges 87 kandidater til Viken fylkesting.

Ifølge fylkeskommunen er det223.600 personer i Buskerud som har stemmerett ved høstens valg.

– Vi håper mange lar seg inspirere av busstilbudet og deltar. Det eneste som kreves er at man viser fram valgkortet, sier Matt i Mdg.

Kollektivselskapet Brakar, som kjører i Buskerud, eies 100 prosent av fylkeskommunen.

Lurer du på hvilket parti som skal få din stemme ved valget 9. september? Prøv Ringerikes Blads velgerhjelp her!

Kommentarer til denne saken