Gå til sidens hovedinnhold

På tide med et godt tilbud til skaterne | Wenche Mosengen Nilsen

– Jeg er glad for at politikere i Ringerike har vist interesse for å sette seg inn i hva skating handler om, slik at skatere i distriktet vårt kanskje endelig kan bli tatt på alvor.

MENING

Svar til Bjørn Marseth og Arild Myrmel angående skatepark på Livbanen.

LES OGSÅ: Hovsmarka er ideell for skatepark | Bjørn Marseth

LES OGSÅ Når det viktigste er å spille førstefiolin | Arild Myrmel

Først til Arild Myrmel: At politikere skifter mening i saker, viser at de er gode politikere.

Det viser at de har vurdert en sak på nytt, og satt seg inn i hva en sak virkelig handler om, og at de ikke gjør seg opp en mening ut fra andres holdninger.

Det er lov å skifte mening, når man har tatt seg bryet med å bli litt klokere.

Er glad for interessen

Jeg er glad for at politikere i Ringerike nå har vist interesse for å sette seg inn i hva skating handler om, slik at alle skatere i vårt distrikt, som nå antas å være rundt 300 med smått og stort, kanskje endelig, kan bli tatt på alvor og kan få en arena hvor de kan utfolde seg innenfor sin idrett, uavhengig av organiserte tider og dager.

Å etablere en sentrumsnær skatepark vil også rekruttere nye skatere, vil vi anta. En sentrumsnær skatepark, hvor skatere blir synlige, og hvor det vil vises hvilken utrolig innsats som kreves for å bli en god skater, vil også fjerne alle de negative mytene om skatere.

Så til Bjørn Marseth og andre: Ringerike Rullebrettklubb ble stiftet 22. april, etter initiativ fra Lasse Nilsen og meg, som er hans mor.

Norges idrettsforbund

Ringerike Rullebrettklubb er meldt inn i Norges idrettsforbund, Brettforbundet og er registrert i Brønnøysundregistrene som enhetsforetak og frivillighetsforetak.

Det vil si at vi kan søke både statlige og private støtteordninger, for å etablere en betongpark.

Les også

Vi ønsker oss skatepark i Hønefoss | Senterpartiet

Og ikke minst, en skater som er medlem i klubben, kan gjennom sitt medlemskap melde seg opp til konkurranser og mesterskap, og kanskje en dag, kommer en OL-mester i skating fra Ringerike.

Det er å drømme! Men drømmer er viktig. Gjennom en lang årrekke har vi måtte reise lange veier for at sønnen skulle få utfolde seg med sin idrett. Han hadde ingen arena i sin egen kommune, han hadde ingen klubb i sin kommune.

Nå mente vi det var på tide å få til noe skikkelig og noe holdbart, og noe som er stort nok og ikke minst noe som er samlende for skatere i distriktet, og ikke minst noe som tar skatere på alvor. Vi fikk med tre andre personer som brenner for skating, og stiftet klubben.

Et trygt og stabiliserende miljø

Visjonen til Ringerike Rullebrettklubb er å gjennom et samlet styre og gjennom medlemmer i alle aldre, og gjennom samarbeid med kommune og næringsliv, og Norsk idrettsforbund, Brettforbundet og Ringerike idrettsråd, danne et trygt, stabilt og engasjerende miljø for alle skatere i vår distrikt, på tvers av alder, kjønn, etnisitet, religion og politisk ståsted, og også på tvers av ferdighetsnivå.

Les også

De drev med skating da det var ulovlig: – Vi har blitt jaget rundt i byen siden 80-tallet

Målet er å skape gode relasjoner, både blant skatere, men også mellom skatere og andre folk i distriktet. Allikevel, visjonen er at skating skal få bestå i den formen den er i nå.

At det skal være en idrett som man gjør når man selv har lyst, og som ikke er avhengig av dag og klokkeslett, men som har en arena som er åpen, uansett når man vil trene.

Så Bjørn Marseth, som du foreslår, å gjemme bort en skatepark i Hovsmarka, er enda en gang å undertrykke skatere og denne idretten, en idrett som fra i år også er en olympisk gren.

Et miljø i bybildet

Det å gjemme bort en skatepark langt vekk fra sentrum, er veldig langt fra den visjonen Ringerike Rullebrettklubb jobber for. Vi ønsker et skatemiljø som synes i bybildet, og ikke en skatearena som gjemmes bort, kilometer fra sentrum.

Å bygge en park som ligger langt ut fra sentrum, kan lett bli en bakevje hvor det kun vil være en liten del av skaterne som komme til. Visjonen til klubben, er at skateparken skal være et samlingspunkt for alle, også for publikum.

Parken bør ligge på Livbanen, slik at skatere lett kan komme seg dit, også hvis de tar buss fra der de bor og inn til Sentrumsstopp. Parken bør ligge på Livbanen, slik at publikum lett kan rusle seg ned, for å sitte og se på skaterne og la seg fascinere og selv bli inspirert til fysisk aktivitet.

Fortjener å være synlig

Skatere har fortjent å være for synlig publikum, og publikum har fortjent å oppleve skatere, med de fantastiske prestasjonene de viser, og med den kompetansen de etter hvert bygger seg opp med føttene på brettet.

Og det er riktig, en skatepark er ikke lydløs, men allerede nå så er det støy ved Livbanen. Kongens gate er hovedgaten i byen vår, det er ikke stille for naboene der fra før. En annen ting er at støyen fra betongparker på langt nær støyer like mye som det gjør fra treramper.

Utviklingen av skateboard har også gått framover, og de støyer mindre enn før. Igjen handler det om å sette seg inn i hvordan saker er nå, og ikke gjøre seg opp meninger ut fra ting som har gått ut på dato for lenge siden.

Underholdning

Skating er underholdende. En arena på Livbanen vil kunne vise fram denne idretten til et annet publikum enn skaterne selv,

Dette vil verve enda flere til en sunn og utfordrende aktivitet, som mennesker i alle aldre kan drive med. Ringerike Rullebrettklubb har i løpet av en uke fått registrerte, aktive medlemmer helt fra fem år og opp til 56 år, både jenter og gutter, og voksne menn og kvinner.

Vi har i løpet av en uke blitt en klubb med 33 registrerte medlemmer, vi er 109 medlemmer på facebookgruppa vår, og over 400 har signert på oppropet om «Ja til betongpark i Hønefoss». Ringerike Rullebrettklubb regner med at antall registrerte medlemmer vil øke, slik at vi blir en klubb med en sterk stemme.

Vi har allerede et styre og medlemmer som vil jobbe rettet mot en betongpark på Livbanen, der skating vil være tilgjengelig for alle, ikke bare for skatere selv, men også for et publikum.

Trygge relasjoner

En skatearena som ligger så sentrumsnært som Livbanen, skaper trygge relasjoner, både blant skatere og mellom skatere og andre innbyggere. Skatere har vært en kasteball gjennom over 30 år.

La dem nå få komme fram og opp. Det har de virkelig fortjent. Ringerike Rullebrettklubb vil søke om statlige og private støtteordninger, jobbe for sponsoravtaler.

Vi har stiftet klubben for skatere og deres rettigheter som idrettsutøvere, og for å jobbe for å kunne bistå kommunen økonomisk, hvis det vedtas at en slik park skal bygges. Livbanen står som vår første prioritet for stedet en slik park bør ligge.

Engasjementet er stort

At gruppen Adrenalin i Haugsbygd idrettslag, for lenge siden, var de som tok initiativet til en park på Livbanen, og fortsatt jobber for at dette skal bli en realitet, viser at engasjementet er stort, og at vi er mange som jobber mot det samme målet:

En flott og synlig arena for en gruppe idrettsutøvere som skaper gode relasjoner på tvers av alder, kjønn, etnisitet, religion og politisk ståsted.

Hvis noen er i tvil om hvor viktig en skatepark er, ta dere en søndagstur til en av betongparkene som ligger på Østlandet. Du kan dra til Krøderen, Drammen, Gjøvik, Brumunddal, Svelvik, Jessheim, Fredrikstad, Gol ... Ja, jeg kan nevne betongparker i fleng. God tur!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.