På tide å lære bestefar FaceTime!

Nå er tida for å hoppe ut i det ukjente om du ikke allerede har gjort det, skriver Sissel Skjervum Bjerkehagen, ansvarlig redaktør i Ringerikes Blad.

DEL

LederMin aller første sjef i mediebransjen heter Marit Aschehoug. Hun er pensjonist nå, men deler fortsatt kloke ord gjennom sin Facebook-side. Headingen er «Brev fra blokka», nå presentert i heldigitalt format. Hun er ei klok dame det er stor glede å følge

Marit har satt seg selv i selvpålagt karantene. Hun forteller at hun sjekker av på for mange risikofaktorer til at hun tar sjansen på noe annet. Men tastaturet, det har hun stor glede av.

– Vi pensjonister bør kollektivt gå i hi til faren er over. Hvis vi holder oss innendørs, så sparer vi helsevesenet for masse bryderi, skriver den kloke dama. Og legger til:

– Vi sender en veldig liten tanke til alle de eldre som sier at de ikke orker å lære seg data og internett og alt sånt nymotens tøys som gjør at barnebarn bare sitter med nesa i telefonen. Vi vil selvsagt ikke si at de kan ha det så godt. Men det er ingen tvil om at sosiale medier gjør karantene muntrere. Til de som bare bruker Facebook, kan vi anbefale å lære seg Skype og FaceTime, Snapchat og Instagram og Twitter også. Vi sees der!

– Kanskje er tida inne for å lære bestefar FaceTime, utfordret barneminister Kjell Ingolf Ropstad på pressekonferansen regjeringen nylig holdt rettet mot barn.

Vi håper mange ser på dette som en fin mulighet til å komme seg på nett. Mange av våre mest sårbare lesere når vi fortsatt best gjennom papiravisen. Vi gjør den så aktuell som vi bare kan, men den kommer bare seks dager i uken. Nå kommer nyhetene raskere enn som så, og vil du ha med deg siste nytt, så er nettet svaret.

Vår utfordring og oppfordring nå blir derfor – nå er tida for å hoppe ut i det ukjente om du ikke allerede har gjort det. Det er ikke bare dystre nyheter å finne. Det er også en unik mulighet til å holde kontakt med hverandre på en trygg og samtidig hyggelig måte. Mange har allerede gjort det, og kan kanskje være oppmuntrende hjelpere på telefon om det trengs.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags