– Puben var ferdig i november i fjor, men det er først nå vi får brukt den. Vi har også fått på plass tre biljardbord og et snookerbord. Generalenes Biljardklubb er i gang med klubbkvelder her, sier Kulseng.

Aldri startet

– Vi hadde aldri startet byggingen hvis vi visste at en pandemi var like rundt hjørnet.

Elsrud legger til at folk er velkomne til hallen for å se flere av Europas beste spillere i aksjon når Norwegian Open nå er i gang. Det er en internasjonal turnering som arrangeres rundt i Europa.

Dette sier Nils Elsrud, styreformann i Hønefoss Bowlingsenter. Han gleder seg over at senteret endelig er åpnet og at kundene er tilbake. September var en veldig god måned for senteret.

– Nå kommer «proffene». Norwegian Open står for tur i ti dager fra fredag. Det betyr over 200 «proffspillere» fra ni nasjoner (Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Nederland, Irland, Tsjekkia og Japan), sier Elsrud.

Han er turneringsansvarlig, mens Norges Bowlingforbund sitter med hovedansvaret for arrangementet.

Investert mye

– To måneder før myndighetene stengte ned landet og bowlinghallen, startet vi jobben med å bygge ny pub med biljardsalong. I tillegg etablerte vi et nytt spillerom med elektroniske spill for folk i alle aldre, sier Elsrud.

Han legger ikke skjul på at nedstengingen har preget senteret.

– Vi har faste utgifter i størrelsesordenen på 250.000-300.000 kroner i måneden. Når vi ikke får brukt utstyret, så sier det seg selv at vi har lidd store tap. Vi har heldigvis fått 250.000 kroner i støtte av Ringerike kommune, vi har fått statlige midler og folk har hjulpet oss via en kronerulling. Det gjør at vi holder hodet over vannet og ser positivt på fortsettelsen, sier Elsrud.

– Den nye puben med tilhørende spillrom er på totalt 300 kvadratmeter. Vi har investert mye, nærmere bestemt 350.000 kroner, sier Elsrud.

LES OGSÅ: Øyvin (25) permittert for tredje gang: – Ikke en situasjon man vil være i


I 2019 ble det spilt 87.000 serier, eller 1,5 millioner kast, i den lokale bowlinghallen.

– Omsetningen på ren bowling var på omkring 3,5 millioner kroner i 2019, uttalte Leif Magne Johnsrud, daglig leder i Hønefoss Bowlingsenter.