– Familiedag er så hyggelig! Parken fylles med barn og foreldre og det er fantastisk å se hvordan alle sammen koser seg med aktivitetene. Det var mange fine kunstnerspirer som boltret seg på Kistefos denne dagen, sier konstituert direktør Kate Smith.

Over 300 barn tok turen til Kistefos denne søndagen sammen med familiene sine.

LES OGSÅ: Kistefos-pris til film om brødre ved Tyrifjorden

Barnas dag

Hvert år fyller Kistefos parken med morsomme aktiviteter for barn som malerverksted, snekkerverksted, hest og kjerre og aktivitetshefte.

I tillegg har Kistefos en rekke permanente aktiviteter for barn, som hoppegrop og hamsterhjul i Industrimuseet, samt aktivitetsparken på kaféplassen.

LES OGSÅ: Nå skal det ikke lenger hete Visit Innlandet: – Ringerike og Jevnaker er om bord

Utenfor malerverkstedet hang kunstverkene til tørk som perler på en snor og i snekkerverkstedet ble det bygget alt fra fuglekasser til bilhengere. Veldig populært var det også å få en tur gjennom parken i kjerra til hesten.

Bildeserie

Se bildene fra familiedagen på Kistefos

Kistefos' maskot, den snille røde blekkspruten, sto klar til å ta imot barna og vise dem veien til aktivitetene og de aller modigste kunne til og med gi den en klem.

Digital blomstereng

Men selv om familiedagen har fokus på kunst- og håndverk for barna er den ikke helt mobilfri.

I Industrimuseet kan man nemlig lage sin egen digitale blomst på mobilen, og mange benyttet anledningen til å sette sitt personlige preg på den digitale blomsterveggen.

Den interaktive veggen er en del av den toårige Hageutstillingen som tar for seg utviklingen av hagene på Kistefos opp igjennom årene.

– Dette er veldig populært hos barna! Det er gøy å se blomsten du har laget helt selv på mobilen din dukke opp blant alle de andres blomster, sier kurator for Industrimuseet Lena Brune.

Årlig arrangement

– Familiedagen har kommet for å bli, og vi får veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra de besøkende denne dagen, sier Smith.

Dessuten er det hyggelig for de voksne også!

– Familiedagen er en perfekt anledning til å kombinere morsomme aktiviteter for barn med kulturelt påfyll for de voksne. Eller som en av de besøkende sa: «Kistefos er en genial måte å snike i barna litt kultur på», sier Smith.