Deltakerne i herrenes seniorklasse skal kjempe seg gjennom ei orienteringsløype på ca. 25 km i området ved Eggemoen på Ringerike før medaljene deles ut.

Fullføring er nok målet for mange av de nærmere 200 løperne som stiller til start.

Blant disse er fire juniorløpere fra Ringerike o-lag: Sander Arnevik, Håvard Bakke, Rikard Kammerud og Anders Løset.

I spissen for en rekke løpere med tilknytning til Ringeriksdistriktet finner vi presidenten i orienteringsforbundet, Einar Tommelstad.

Høyteknologisk NM

Tidligere HBK-spiller Helge Haugen har også funnet fram kompass og o-sko og skal teste orienteringsferdighetene. For Verdal stiller de to tidligere ROL-løperne, Jon Arne Skrove og Kurt Ove Melby. Håvard Landro Svingheim fra Konnerud i H 17–18 og Magnus Svingheim, Raumar, I H 21-, kommer fra en av o-familiene på Ringerike.

Digitale kart i kombinasjon med online meldeposter og GPS-tracking av de beste løperne, samt en av Norges beste orienteringsspeakere, Sigmund Vister, vil gjøre det spennende å følge løpet fra arena.

Sekretariatsleder Stig Melling har utvikla en app som gjør at publikum kan få inn passeringer på meldepost på egen mobiltelefon. Kartverket og Geoforum vil ha stand der en på skjerm kan følge løperne med GPS på det digitale kartet.

Spennende rekrutter

Samtidig med NM arrangeres orienteringsløpet Ringerike 2-dagers med samme arena. Her stiller nærmere 400 løpere i alle aldre og ferdighetsnivå sammen med eliten i NM.

Fra Fossekallen IL og Ringerike o-lag stiller nær 30 rekrutter og ungdommer under 17 år. Søndag skal de konkurrere om PWT-cup for Buskerud, og særlig Oskar Arnevik, Tuva Aas Stræte og Kristian Kammerud har potensial til å hevde seg.

For alle som møter på arena, er det ei merka småtroll-løype, ei enkel nybegynnerløype for alle aldre – og nytt av året ei lengre nybegynnerløype for alle som liker å løpe, men er usikre på orienteringsferdighetene.

I nybegynnerløypene kan en følge stier, veier og andre tydelige ledelinjer mellom postene.