Gå til sidens hovedinnhold

Oransje farevarsel - kan komme en halv meter snø

En rekke fjelloverganger i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring onsdag kveld. På Østlandet er det ventet opp mot en halv meter snø.

Flere av de viktigste veiene mellom øst og vest er stengt, blant dem riksvei 7 Hardangervidda og riksvei 15 Strynefjell, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter.

I tillegg er riksvei 13 Vikafjellet og fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal stengt, mens det er kolonnekjøring på E134 Haukeli og fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland. Ved 18-tiden var også riksvei 51 Hemsedalsfjellet stengt på grunn av tungbilberging.

Oransje farevarsel

Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for snø. Det ventes 25 til 50 centimeter snø i store deler av Oslo, Viken, Sørlandet og Vestfold og Telemark, skriver NRK.

– Vinteren gjør comeback i dag og i morgen, så jeg garanterer trafikkaos på veien i kveld og i morgen, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis til kanalen.

Ferjestrekningen Hjelmeland-Nesvik på strekningen Tau-Sand er innstilt. Det samme er ferjestrekningen Rutledal-Storehaug, skriver Vegtrafikksentralen.

Advarer mot sterk vind

Det er også kolonnekjøring på E134 mellom Seljestad og Horda i Ullensvang kommune.

Vegtrafikksentralen øst advarer bilister mot sterk vind og snø i fjellet.

– Dette kan føre til dårlig sikt, og da kan det bli kolonnekjøring eller stengt. Planlegg turen og sjekk ut været og trafikkmeldinger før avreise, skriver de på Twitter.

E6 Dovrefjell er stengt. Det er også fylkesvei 27 ved Venabygd.

Les også

Forventer stort snøfall: – Kan bli vanskelige kjøreforhold

Kommentarer til denne saken