Opseth leverte et solid hopp på 129 meter og hadde ledelsen etter første omgang. Hun hadde da 1,8 poeng til gode på sammenlagtlederen i Raw Air, slovenske Nika Kriznar.

I finalen slo Holeværingen-hopperen til med 131,5 meter. Til tross for svake stilpoeng på grunn av en dårlig landing var hun likevel 2,6 poeng foran Kriznar til slutt.

– Akkurat nå er jeg bare veldig glad. Jeg er fornøyd med at det svarte så bra. Det var skikkelig fint. Jeg hadde det bra på toppen, og hadde fått litt trygghet etter hoppet i 1. omgang, sa hun til NRK.

Opseth har vært nær seier tidligere i karrieren og har hatt sine opp- og nedturer i bakken. Hun ble utropt til vinner i Lillehammer i 2020, men etter noen få minutter gikk seieren til Maren Lundby etter en regnefeil hos FIS.

Opseth har også falt i VM og blitt diskvalifisert i OL.

– Det er en evig berg- og dalbane, men slik er vel idretten. Nå skal jeg bygge videre på dette, sa Opseth.

Fortjent

– Det er så fortjent som det går an. Det har vært en humpete vei til verdenscupen, sa landslagstrener Christian Meyer til NRK etter lørdagens triumf.

Ledelsen etter første omgang kom overraskende på Opseth.

– Det hadde jeg ikke sett for meg, en ny situasjon. Jeg tok litt mer sjansen og kjente ikke så mye. Det ga mye bedre svar, sa hun til NRK mellom omgangene.

Opseth gledet seg over mye folk i Holmenkollen.

– Det var en helt annen verden enn på Lillehammer. Publikumsstøtten ga meg et ekstra løft, sa hun.

LES OGSÅ: Er eneste klubb uten dette tilbudet: Nå vil de bygge ny bane til 13,6 millioner kroner

Bjørseth topp 15

Thea Minyan Bjørseth landet på 115,5 meter i første omgang, men bommet litt i finalen og fikk opp 112 meter. Det holdt til 15.-plass.

Anna Odine Strøm landet på 111 meter i første omgang og la på elleve meter i annen omgang. Det ga 17. plass.

Karoline Røstad ble diskvalifisert for ureglementert hoppdress.

24. januar i 2021 vant Eirin Maria Kvandal Norges forrige verdenscupseier i kvinnehopp. Det skjedde i Ljubno i Slovenia.

(©NTB)