Utøverne savnet publikum, men ikke fyllefesten.

Veldig kjedelig

– Når alkohol og fyll tar over og skaper utrivelige scener, så synes jeg det er veldig kjedelig. Det hører ikke hjemme i idretten.

Det sa Silje Opseth fra Hole til NRK etter å ha hoppet foran tomme tribuner i Holmenkollen.

Tidligere på dagen var det langt mer folksomt. Det var også betydelig mer preget av fyll, og politiet måtte hente overstadig beruset ungdom ut fra området.

LES OGSÅ: Silje Opseth slakter seg selv etter VM-vrakingen: – Har ikke sovet mange timer i natt

– Jeg synes fortsatt skirenn og hopprenn skal være en plass der alle skal føle seg trygge og heie på utøverne som representerer landene sine, sier Opseth om kaoset som oppsto noen timer tidligere.

– Jeg har et inntrykk av veldig mange drar til Kollen for å feste – ikke nødvendigvis for å heie på de skiløperne eller hopperne som skal konkurrere. Det er i så fall litt trist, fortsetter skihopperen.

Opseth har også tidligere uttalt sin motstand mot å mikse idrett og fyll.

Stefan Marx, daglig leder for Holmenkollen Skifestival, sier til NRK at de legger til rette for en folkefest både på arenaen og i marka.

– At noen få ikke forstår idrettsgleden og det som i utgangspunktet utgjør folkefesten, har vi som arrangør ingen innflytelse på, sier arrangøren.

Historisk renn

Silje Opseth deltar for tiden i Raw Air, som nå befinner seg på Lillehammer. Hun hoppet lengst i kvalifiseringen til det første rennet mandag kveld.

Siden Granåsen er under oppussing før VM 2025, blir det dobbeltrenn på Lillehammer denne uka.

Det har aldri vært så mange tellende hopp i RAW AIR før. Med totalt 18 tellende hopp for mennene og totalt 14 tellende hopp for kvinnene fordelt på ti dager, må utøverne være ekstra fokuserte for å klare en topplassering i sammendraget.

13. april 2022 kom FIS-vedtaket jentene hadde håpet på i mange år. Vikersundbakken ble ansett å være den beste, vurdert ut fra tekniske kriterier, å starte med kvinnelig skiflyging i.

Fredag 17. mars klokken 10 på formiddagen skrives det historie i Vikersund. Da starter treningene til søndagens renn.

Kun de 15 beste kvinnene i sammendraget i Raw Air etter Holmenkollen og Lillehammer får hoppe i Vikersund. Det har FIS bestemt.