Gå til sidens hovedinnhold

Oppturer og nedturer i mars

Artikkelen er over 2 år gammel

Mars har gått fortere enn aldri før, og våren har nå startet for fullt. Med enda en måned forbi følger det selvfølgelig oppturer og nedturer.

Puls

Oppturer

Klimastreik

Mot slutten av måneden ble klimastreiken for unge arrangert, hvor oppmøte var stort. For å delta i streiken måtte man skulke skolen, og de aller fleste elevene fikk ikke godkjent fravær for dette. Poenget med å streike i skoletiden var å vise politikerne hvor seriøst ungdommen tar klimaproblemene vi nå står ovenfor.

Vår

Da måneden var godt i gang, kunne vi endelig kjenne varmegradene på kroppen og se snøen smelte. Sakte men sikkert titter gresset fram, fuglene begynner å synge og vi kan finne fram joggesko og pakke vekk vinterjakker. Vår og sol hjelper også mye på humøret og å finne motivasjon til å fullføre skoleåret.

Kvinnedagen

Den 8. mars ble kvinnedagen nok en gang markert og feiret på forskjellige måter. Det var blant annet en demonstrasjon utenfor Stortinget, hvor noen valgte å ta opp den mye omstridte abortloven og mulige endringer av den. Det faktum at det fortsatt er snakk om å endre kvinners rettigheter angående abort, viser tydelig at kvinnedagen fortsatt behøves.

Nedturer

Tennishallen kollapset

Denne måneden ble det mye oppstyr rundt tennishallen ved Ringerikshallen. I begynnelsen av mars kollapset nemlig taket til hallen, noe som resulterte i mye mediedekning og saker om bygget. Det er også brakker i nærheten av hallen, der flere skoleelever holder til, og disse ble sendt hjem samme dag. Det ble til slutt bestemt at hallen skulle rives helt ned, og at elevene kunne komme tilbake igjen etter dette.

Parkering forbudt-skilt

Helt siden elever på Hønefoss videregående skole ble nektet å kunne parkere på skolens parkeringsplasser, har de måttet finne nye steder å stå parkert. Dette har resultert i at mange parkerer ulovlig, som ved kundeparkeringer til butikker og på private parkeringer til leiligheter og hus. Noen har derimot parkert lovlig, men til irritasjon for andre bilister. Derfor har det nå blitt satt opp flere parkering forbudt-skilt, for å stoppe elevene fra å parkere på visse steder. Dette har skapt mange reaksjoner og gjort mange elever enda sintere.

Få bøssebærere

I mars ble den årlige innsamlingsaksjonen krafttak mot kreft arrangert, hvor færre ringeriksruss enn vanlig var påmeldt. Russen pleier hvert år å melde seg på, å gå frivillig som bøssebærer i noen timer. I år var det derimot ganske få russ som valgte å stille opp, noe som definitivt er en nedtur for innsamlingsaksjonen.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken