Gå til sidens hovedinnhold

Oppturer og nedturer for 2018

Artikkelen er over 2 år gammel

Det har vært mange oppturer og nedturer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt gjennom året som gikk. Vi har samlet noen av de viktigste hendelsene fra 2018.

PULS

Oppturer

Ringerike videregående pusses opp

Elevene på Ringerike videregående har i flere år måttet godta en utdatert skole med dårlig inneklima og trange ganger. Ettersom naboskolen Hønefoss videregående sto ferdig bygget i 2015, har elevene på Ringerike vært misunnelige lenge nok. Etter sommeren i 2018 måtte mange av elevene flytte ut av skolene på grunn av at den skulle totalrenoveres.

Varm sommer

Årets sommervær kom overraskende på mange, og det har sjelden vært så varmt som det var sommeren 2018. Til tross for at det varme været fikk noen konsekvenser, vil nok de aller fleste si at det var flest positive sider ved de opp mot 30 varmegradene som herjet rundt om i landet, og noe vi kan bli vant til.


OL

2018 startet med vinter-OL fra niende til tjuefemte februar i Pyeongchang. Norge stilte med flere medaljevinnere av begge kjønn i forskjellige greiner. Noen av gullvinnerne var Kjetil Jansrud, Johannes Thingnes Bø, Maren Lundby, Marit Bjørgen og Ragnhild Haga. Med 14 gull, 14 sølv og 11 bronse ble det Norges beste OL noensinne, og ikke minst det høyeste antallet medaljer sammenlagt i ett OL som noe land noen gang har samlet inn.

Sjakk VM

I november gikk sjakk VM av stabelen, og Norge kom ikke uventet ut av dette på best mulig måte. Fjorårets VM kalles av mange en tittelkamp mellom Magnus Carlsen, som regjerende verdensmester, og hans utfordrer Fabiano Caruana, fra Italia. Heldigvis klarte Magnus Carlsen å forsvare verdensmestertittelen, og kom igjen seirende ut av verdensmesterskapet.

Hønefoss i utvikling

Det siste året har det vært mye fokus på byplan og utvikling av Hønefoss. Dette har vært både interessant og spennende, og det er spesielt bra at de som styrer dette har inkludert så mange de kan i prosessen. Både ungdom, voksne og eldre har blitt oppfordret til å ta del i prosjektet, noe som vil gjøre det enda bedre enn om det kun hadde vært de voksne som bestemte alt. Vi setter stor pris på å bli inkludert i planleggingen av byen.

Nedturer

Tollgrensen fjernes

I 2018 ble det etter stort press fra blant annet KrF bestemt at tollgrensen på fri toll på varer innført fra utlandet for under 350 kroner skal fjernes i 2020. Dette vil si at om cirka ett år blir man nødt til å betale merverdiavgift på alle varer man bestiller fra utlandet.

Kverbergsund bru

Kvernbergsund bru som knytter sentrum og Eikli sammen har vært preget av renovering og av og på regulering av trafikken. I tiden brua har vært under renovering har det bare vært mulig for biler å krysse brua i en kjøreretning. Dette har skapt mye kø og har gjort at kjøreturen gjennom byen har blitt betraktelig lengre i tidsrommet den var stengt.

Skoleskytinger

I året som gikk har mediebildet også båret preg av de altfor mange skoleskytingene som har funnet sted i blant annet USA. Dette har tatt livet av flere uskyldige skoleelever og ansatte. I etterkant av flere av skoleskytingene har det både blitt diskutert og demonstrert mot våpenloven som er i USA, og mange mener at den burde endres, slik at dette aldri kan skje gjentatte ganger.

Ringeriksbanen utsatt

I løpet av 2018 har planleggingen av og diskusjoner rundt Ringeriksbanen vært en stor del av nyhetsbildet, og flere har åpnet øynene for det som visstnok skal bidra til at Ringeriksregionen skal bli mer attraktiv. Men som mange andre store prosjekter krever også dette mye, og prosjektet har nok en gang blitt utsatt.

Ringerike videregående delt

Selv om Ringerike videregående har behov for en oppussing, så følger det med noen negative konsekvenser. Elevene på skolen har blitt nødt til å ta beina fatt og gå fram og tilbake fra skolen og til brakkebygningen ved siden av Hønefoss videregående. Dette har medført at elevene har vært mer adskilt fra hverandre enn tidligere, og at de ikke har noe felles møtested, slik som kantina på Ringerike videregående var.

LES OGSÅ: Oppturer og nedturer i 2017 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.