Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker minnestedet på Utøya-kaia velkommen | Oddvar Hansen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg og flere andre som bor på Utstranda ønsker å få minnesmerket på plass nå, så vi kan få ro rundt denne saken, skriver Oddvar Hansen i dette leserinnlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

22. juli 2011 var jeg og min samboer ute og reddet ungdommer opp av vannet, vi ble beskutt bak øya, og vi kjørte de første politifolkene/Delta inn til øya med båten vår. Vi bisto med mye den kvelden og vil aldri glemme denne forferdelige dagen i norsk historie.

Det er nå åtte år siden dette skjedde, og det ble tidlig bestemt at det skulle være et nasjonalt minnested på landsiden. Jeg og flere andre som bor på Utstranda ønsker å få minnesmerket på plass nå, så vi kan få ro rundt denne saken.

Synes det er feil når Utstranda vel sin leder går ut gang på gang og sier at de ikke blir hørt! Å ikke få det som man vil er vel ikke det samme som at man ikke blir hørt?

Oddvar Hansen

Utstranda-beboer og listekandidat for Hole Høyre

 

Statsbygg har i mine øyne kjørt en inkluderende prosess i denne saken over flere år, med åpne informasjonsmøter både på Sundvolden oppvekstsenter og i den senere tid på Utøya-kaia. Har selv vært på flere av disse og fått mye ut av det.

Synes det er helt feil fokus i denne saken, det er ikke vi som beboere som er ofrene. Jeg er i alle fall glad for at vi kunne være med og gjøre en forskjell denne dagen, noe som reddet veldig mange liv. Jeg mener Utøya-kaia er riktig plass for minnesmerke fordi dette er AUF sin plass, det har nærhet til der det skjedde og vannet er en viktig faktor.

Det er naturlig at de som besøker Utøya også skal innom minnesmerket på land. Minnesmerket skal være verdig og til ettertanke for dem som besøker det, det er også viktig med riktig informasjon om det som skjedde denne dagen.

Hvis vi er ute og reiser i verden og vi er plasser der spesielle ting har skjedd, søker vi gjerne kunnskap om dette, og sånn er det vel i denne saken også.

MER OM MINNESMERKET:

Kommentarer til denne saken