Gå til sidens hovedinnhold

Omsorg for kropp og sjel | Marianne Wethal

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er viktig med kompetent og godt utdannet personale i alle områder innenfor helse og omsorg. Brukernes behov og trygghet skal stå i sentrum. Det er en forutsetning med godt samarbeid på tvers av de forskjellige fagmiljøene, og mellom kommunehelsetjenesten, lokalsykehuset og frivillige organisasjoner.

Venstre ønsker at det ansettes flere jordmødre slik at flere besøk i barnets hjem kan gjennomføres etter en fødsel.
Vi vil styrke den hjemmebaserte omsorgen ved å legge til rette for at ufaglærte ansatte oppnår formell fagkompetanse. I en travel hverdag oppstår situasjoner der ufaglærte utfører oppgaver som i realiteten krever den kompetansen en helsefagarbeider har.

Flere omsorgsleiligheter bør integreres i nye boligbygg i sentrum. Eldre med svekket helse og funksjonshemmede setter også pris på folkeliv og butikker rett rundt hjørnet.

Angst og depresjon har blitt blant våre største folkehelseproblemer. Hjelp gis ofte for sent og plagene utvikler seg
«Rask psykisk helsehjelp» (RPH) er et lett tilgjengelig kommunalt tilbud til de over 16 år som sliter følelsesmessig.

Det er et gratis lavterskeltilbud som gir direkte hjelp uten henvisning fra lege. Hensikten med metoden «RPH»)”er å komme tidlig til for å kunne forebygge mer alvorlige lidelser.

Målet er at man skal få et tilbud innen én til to uker slik at problemene ikke setter seg. 55 kommuner har til nå etablert ordningen. Vi ønsker at også Ringerike melder seg på. Tilskudd gis fra Helsedirektoratet.

Vi vil fortsatt støtte de lavterskeltilbudene som er etablert gjennom laginnsats og frivillige: arbeidsmarkedsbedrifter og virksomheter som Fontenehuset, Frivillighetssentralen, Villa’n, Regnbuen, Stjernegruppen, Matchbox, Ungdomsplassen og Menova.

Kommentarer til denne saken