Det var med stor sorg vi hørte at «Ola Haukis» hadde gått bort, nesten 87 år gammel. Ola hadde nesten aldri vært syk før, men i fjor høst merket han at ikke alt var som det skulle være. På nyåret gikk det fort nedover og han døde lørdag 13/3.

Ola var en fotballprofil både på Ringerike og Hadeland, kjent over alt som spiller og trener gjennom en årrekke. Han begynte som guttespiller i Fossekallen og han utviklet seg til å bli en meget god keeper, men en skulderskade stoppet den karrieren. Senere ble han mest kjent som trener.

Første gang jeg ble kjent med Ola var som spiller i Ådal IL. Han trente A-laget. Etter det var han trener for Liv/Fossekallens gutter og juniorer noen år. Av klubber han trente kan nevnes Lunner, Jevnaker, Heradsbygda, Ådal og Hønefoss Sportsklubb. Det var i Hønefoss Sportsklubb vi skulle treffes igjen, han som trener og jeg som lagleder for seniorlaget. Her trente han også et guttelag noen år.

Han er utnevnt æresmedlem av Hønefoss Ballklubb.

Ola var også med på oppstarten av «Eggemogjengen», en trim- og sosial gruppe for pensjonister.

I yrkeslivet jobbet han på Splitkein Skifabrikk da han var yngre. Det er både landslagsløpere og mosjonister som har gått på ski som Ola var med og laget. Men den lengste tiden i arbeidslivet hadde Ola i Ringerike kommune som ansatt i Hønefoss Idrettspark. Det var en jobb midt i smørøye for Ola.

Ola og Jorun bygde seg hus i Øvre Nordberg vei i Haugsbygd på 60-tallet og fikk etter hvert barna Eli og Steffen.

Han var en friluftsmann og likte å drive med fisking i Nordmarka. Ellers var han flink med motorsaga og saget mye ved til egen husholdning.

Ola var mye brukt som toastmaster både i bryllup og andre typer selskap. Han var morsom og hadde en meget god fortellerformidling. Det var aldri stille der Ola var.

Nå går tankene til Jorun, Eli og Steffen som har mistet ankeret i huset.


Lyser fred over Olas minne.

På vegne av Hønefoss Sportsklubb

Arne Bjerknes