Gå til sidens hovedinnhold

Olav holder fortsatt styringen etter rekordår for Viken Skog

Artikkelen er over 2 år gammel

Olav Breivik (66) er gjenvalgt til styreleder i Viken Skog for sjette år på rad. Det etter et rekordår for skogeiersamvirket.

– Vi jobber knallhardt, og det gir resultater, sa en energisk Breivik da han takket for tilliten på årsmøtet i Viken Skog som ble holdt på Kongsberg onsdag, skriver Viken Skog i en pressemelding.

Det er gode tider i skogbruket. Aldri før har det blitt hogd så mye tømmer som i 2018, og prisene er gode. Det merkes også på Viken Skogs resultater. Konsernet nådde en omsetning på 2,4 milliarder kroner og fikk et overskudd på 74 millioner kroner i fjor.

Samarbeid om skogen

– Veksten er drevet av økt omsetning, konkurransedyktig kostnadsnivå og en kompetansedrevet organisasjon av ansatte og skogeiere som hver dag, hele året, jobber sammen med selskapets samarbeidspartnere for å utvikle en verdikjede i verdensklasse, sa Breivik til årsmøtet.

Han vil ha et tettere samarbeid med andelslagene i tiden framover.

Viken Skog er landets største skogeiersamvirke og har hovedkontor på Hvervenmoen i Hønefoss. Olav Breivik tok over styreledervervet etter Helge Evju i 2014.

LES OGSÅ: Her viser Ståle fram sin splitter nye hogstmaskin til næringsministeren

Nestleder takket av

Det er noen endringer i styret. Gudbrand Gulsvik fra Hallingdal går av som nestleder etter ti år og fikk med seg mange lovord fra forsamlingen som takket ham med stående applaus. Steinar Fretheim fra Søndre Land og Fluberg er nytt styremedlem.

– Jeg har opplevd tre administrerende direktører i Viken Skog disse årene, som alle på sin måte har vært bra. Tusen takk for meg, sa Gulsvik.

 

Styret i Viken Skog SA består av:

 • Olav Breivik (Hessa), styrets leder
 • Erland Lundby (Øvre Romerike), styrets nestleder
 • Steinar Fretheim (Søndre Land og Fluberg)
 • Ragnhild Hallenstvedt (Midtre Vestfold)
 • Kristine Nore (Krødsherad-Modum)
 • Hallgeir Thorsen (ansattvalgt)
 • Halvor I. Ulven (ansattvalgt)

Varamedlemmer (skogeiervalgt) til styret:

 1. Lars Henrik Sundby (Østre Romerike)
 2. Ole Nicolai Skulberg (Hessa)
 3. Nils Peter Underbakke (Numedal)

Varamedlem (ansattvalgt) til styret:

 • Hans Jørgen Tangevold

 

Kommentarer til denne saken