– Vi gleder oss veldig, forteller Helene Mala Haga (15) og Ida Helen Bye (14) i Ringerike Taekwondo-klubb.

De har gått på taekwondo i mange år allerede, og trener tre ganger i uken i Ringerikshallen. De har allerede vært med på mange dugnader i de nye lokalene, og flere blir det før lokalene er klare.

Det er spesielt én ting de gleder seg ekstra til.

– Det blir gøy å få et sosialt område. Da kan vi samles her, ikke bare for å trene, forteller jentene.

– Det blir kjempebra. Det er drømmen vår. Dette blir et samlingspunkt for klubben. Nå får vi en sosial arena i tillegg til treningslokaler. Her blir det kiosk, sittegrupper og garderober, forteller Øistein Røste i Ringerike Taekwondo-klubb.

LES OGSÅ: Klinte til med gull, sølv og bronse: – En fantastisk prestasjon

Koster to millioner

Det 300 kvadratmeter store lokalet har tidligere blitt brukt som lagerlokaler.

Prosjektet vil totalt koste rundt to millioner kroner. I tillegg til lån har taekwondoklubben fått god støtte fra Sparebank 1-stiftelsen.

Og forrige uke kom en ny gladmelding, fra Sparebankstiftelsen DNB. Tirsdag fikk de overrakt beviset fra DNB på 300.000 kroner i støtte til oppussingen.

LES OGSÅ: Gir 650.000 til ny treningshall

Penger til kjøkken og garderober

– Dette er den artigste delen av jobben. Det er ekstra gøy når det kommer gode søknader, som dette. Jeg håper pengene kommer godt med, og det ser det ut som de gjør, sa Sølvi Dobler Brørby i DNB da hun overrakte beviset til klubben.

– Ja, det kommer absolutt godt med. Pengene skal blant annet brukes til å pusse opp inngangsparti, kjøkken og garderober, forteller Øistein Røste.

Trodde det var telefonsalg

Han forteller at klubben søkte om støtte på 450.000 kroner fra DNB-stiftelsen i desember. Da banken ringte forrige uke trodde han de skulle selge noe. Det skulle de ikke.

– Jeg la på, for jeg hadde ikke tid til å prate. Men da jeg ringte opp igjen viste det seg at de ville gi oss støtte. Da ble jeg litt flau, forteller Røste.

LES OGSÅ: Disse har fått breddegaver fra bank-stiftelsen

Vil øke aktivitetstilbudet

Taekwondo-klubben har 125 medlemmer og holder nå til i Ringerikshallen, hvor de har treninger fire dager i uken. Med egne treningslokaler i sentrum håper de å øke aktivitetstilbudet.

– Vi får definitivt et bedre treningstilbud. Vi får vårt eget sted med god plass, og vi vil gjerne utvide tilbudet. Logistikken blir enklere med nye lokaler, så det vi trenger nå er flere instruktører, sier Artsiom Stalmakou.

Han er en av klubbens trenere, og har også lagt ned en solid innsats i dugnadsarbeidet.

5000 dugnadstimer

Taekwondo-klubben har jobbet i lokalene siden 2015, men prosjektet har kostet mer tid og penger enn først antatt.

– Ting tar tid når det skal gjøres på dugnad. Alle har full jobb ved siden av, forteller Øistein Røste.

Totalt har de lagt ned over 3100 dugnadstimer allerede. Og de regner med hvert fall 2000 til.

338 dugnader er allerede gjennomført.

– Det har blitt noen timer her, ja. Men i løpet av året skal vi klare å ha de første treningsmattene på plass, sier Stalmakou.