Gå til sidens hovedinnhold

Også Kuben må godta utviklingen | Maria Aldersjøen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Mange tog har gått i feil retning - la ikke dette skje nå. XXL hører hjemme på Hvervenmoen, skriver Maria Aldersjøen i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Viser til oppslag i Ringerikes Blad, der Kubens senterleder Anne Trine Høybakk er bekymret for sentrum i Hønefoss, dersom XXL får åpne butikk på Hvervenmoen.

Mine tanker går da tilbake i tid, da vi tre jenter drev butikk på Stormarkedet. Og flere med oss. Det var egentlig liv laga og vi hadde et levende miljø med en godt besøkt kafeteria i annen etasje.

Omsetningen var, god og trafikken var bra. Men så etablerte Kuben seg i Hønefoss. Etter det ble vår omsetning halvert på første halvår, og den fortsatte å dale. Samme skjedde med de andre butikkene. For noen ble det konkurs, mens de andre flyttet.

Det godt besøkte Stormarkedet ble rene spøkelseshuset. Sener har vi vært vitne til flere butikkonkurser – nedleggelser osv. osv. nettopp i Hønefoss sentrum. Dette har uten tvil sammenheng med Kubens inntreden i Hønefoss.

Allikevel var jo tiden inne for et varehus i Hønefoss. Og Kuben er jo noe vi alle liker og bruker. Et trivelig og godt sted å handle. Men er det rett å gå imot XXL

Les også

Kuben ble tatt på senga | Anne Trine Høibakk og Hans Jørgen Mørland

?

Er ikke de like nødvendig i Hønefoss som varehuset Kuben? Vi som måtte godta at det ikke ble liv laga å fortsette butikkene etter Kuben kom, vil jo mene at Kuben må godta utviklingen som vi ser over alt: Nye næringsområder utenfor Hønefoss som også ønsker XXL velkommen på næringsområdet Hvervenmoen.

Maria Aldersjøen

Deilig med stor plass både inne og ute med FRI parkering. NB: Hadde Røysi i sin tid fått kommunens tillatelse til å bygge høyt hotell på en del av Stormarkedet, med fine småbutikker i første etasje og badeland både inne og ute ved elva, ja da hadde vi hatt liv i sentrum.

I vår miljøsparende tid ville både store og små i Hønefoss ruslet til badet i stedet for bil og buss til Helgelansmoen. Folk fra nærliggende områder ville valfartet til Hønefoss, og på den måten vært med på å holde live i både fortetninger og restauranter.

Mange tog har gått i feil retning – la ikke dette skje nå. XXL hører hjemme på Hvervenmoen.

Les også

Anne Trine og Kuben ber fylkesmannen vurdere om XXL-vedtak var lovlig: – Det har gått feil i så mange andre byer

Kommentarer til denne saken