Gå til sidens hovedinnhold

Nytt valgfag i ungdomsskolen | Jan Frantzen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I 2017 gikk Høyre på valg for å innføre et mer praktisk rettet håndverker-valgfag i grunnskolen. 13. mai i år opplyste kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner at det nye valgfaget blir innført.

Igjen viser det at regjeringen leverer, jeg mener det er viktig at ungdommene får muligheten til å prøve forskjellige yrker før de må gjøre de viktige valgene på slutten av ungdomsskoletiden.

Det nye valgfaget kan bidra til at flere dyktige ungdommer velger yrkesfag og at det igjen bidrar til å øke rekrutteringen til håndverksfagene. Jeg tror også dette kan bidra til at flere jenter vil velge de tradisjonelle håndverksfagene som snekker, mekaniker, rørlegger, elektriker, murer og lignende.

Jan Frantzen

Medlem av kommunestyret, hovedutvalg for oppvekst/kultur og Ringerike Høyre

 

Skolene må samarbeide med lokale håndverksbedrifter som står for den praktiske delen av faget og teorien som inngår skal være knyttet til denne praktiske delen.

Håper ungdomsskolene i Ringerike vil være med og prøve ut den nye forsøkslæreplanen for valgfaget, praktisk håndverksfag, slik at dette kan tilbys så fort som mulig.

Elevene som velger praktisk håndverksfag får mer kunnskap om yrkesfagene, jeg mener det er viktig å ha denne kunnskapen før eleven tar sitt valg om utdanning og arbeid.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.