Nytt tilleggsråd for å hindre koronaspredning

NYTT TILLEGGSRÅD: Som et ledd i å forsøke å begrense smitte, blir nå personer som har reist til koronaberørte regioner bedt om å holde seg borte fra sykehjem og sykehus for en periode.

NYTT TILLEGGSRÅD: Som et ledd i å forsøke å begrense smitte, blir nå personer som har reist til koronaberørte regioner bedt om å holde seg borte fra sykehjem og sykehus for en periode. Foto:

Kommuneoverlege Karin Møller sier de har innført et nytt tilleggsråd for å hindre spredning av koronaviruset.

DEL

- Tilleggsrådet er at de som har reist i regioner som er berørt av viruset, ikke besøker familie på sykehjem eller sykehus de første 14 dagene, sier Karin Møller.

Dette rådet gjelder også overfor familiemedlemmer med dårlig immunforsvar.

LES OGSÅ: Fortsatt ingen med påvist koronasmitte i Ringerike

– Noen flere rammes av karantene

Ringerike har fortsatt ikke fått påvist sitt første tilfelle av koronasmitte. Men som kommuneoverlegen også har sagt tidligere antar man at distriktet vil få noen positive prøver.

– Vi tester bare dem som har symptomer og ber folk ringe før de gjennomfører testen. Jeg vil si at dem som så langt har ringt har tatt dette på alvor og tatt fornuftige forholdsregler. Ellers gjelder fortsatt det gode gamle rådet om å vaske hendene, sier Møller.

Kommuneoverlegen sier utfordringen nå er å fortsette å begrense antallet som blir smittet, rett og slett fordi ingen er immune mot viruset. Lokalt følger de rådene som gis fra helsemyndighetene sentralt.

Selv om distriktet foreløpig ikke har fått påvist det første tilfellet av koronasmitte, er flere i karantene.

– Noen flere rammes av karantene og de anbefales å holde seg hjemme, sier Karin Møller.

LES OGSÅ: Kun én helseregion rustet opp et ekstra beredskapslager for koronaviruset

Flere nye tilfeller

Søndag er det blitt rapportert om flere nye tilfeller av koronasmittede nordmenn, deriblant en ansatt ved Sunnaas sykehus. I Oppdal er 50 personer satt i karantene etter et bryllupsselskap. To av dem viser symptomer, flere av gjestene kom fra Nord-Italia.

Søndag kveld klokken 18 skal Folkehelseinstituttet møte pressen.

Artikkeltags