– Vi har hatt et månedlig quiztilbud for voksne siden høsten 2021, men hvorfor skal quiz bare være forbeholdt voksne? Det vil vi gjøre noe med nå, sier biblioteksjef Wenche Nyaas.

Lørdag 23. april markeres verdens bokdag, og hva passer vel da bedre enn å samle den yngre generasjon til en morsom quiz på biblioteket.

Skolebarn

Målgruppen denne gangen er barn i småskolealder (6 til 10 år). De kan selvsagt ha med seg en foresatt.

– Vi kan love ny kunnskap, mye moro og litt vennskapelig konkurranse, sier Nyaas.

Det er en plassbegrensning på 60 deltagere til sammen. For å være på den sikre siden er det lurt å melde seg på til biblioteket i forkant.

Det er også mulighet til å komme «i døra» etter førstemann til mølla-prinsippet, forteller biblioteksjefen.

– Det kan være inntil seks personer på et lag, for eksempel tre barn og tre voksne. Dersom man ikke er mange nok til å fylle opp et helt lag med egne kjente, så vil vi bistå med å sette sammen fulltallige lag blant de frammøtte, sier Nyaas.

Tilpasset målgruppen

Quizmaster Håvard Krågsrud skal lage oppgavene til quizen. Vanskelighetsnivået vil selvsagt bli tilpasset målgruppen.

– Det er to ting som er viktig denne dagen: Å ha det morsomt, og å oppleve mestring. Jeg har selv en 7-åring hjemme, og har prøvd å finne spørsmål som jeg tror barn på hennes alder ville satt pris på. Det blir varierte oppgaver, og sjansen for å reise hjem med en premie etter quizen er minst 99,9 prosent uansett hvordan det går, sier quizmasteren med et smil.

Biblioteksjef Wenche Nyaas forteller at barn er et viktig satsingsområde for biblioteket.

– Derfor har vi mange arrangementer for barn, og ønsker å være allsidige gjennom å tilby ulike opplevelser. Vi har alt fra eventyrstunder til teater, og hvis quizen slår an så utelukker vi ikke at det kan bli flere quizer for barn ved senere anledninger. Vi mener at varierte arrangementer kan bidra til at mange blir introdusert for bibliotekets vidunderlige verden, avslutter Nyaas.