Villa Skaar Jevnaker er kåret til beste sykehjem

Disse jobber ved årets beste sykehjem ifølge en nylig publisert brukerundersøkelse i regi av Oslo kommune.

Disse jobber ved årets beste sykehjem ifølge en nylig publisert brukerundersøkelse i regi av Oslo kommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I en brukerundersøkelse ved 47 sykehjem hvor Oslo kommune driver eller har avtaler med, kommer Villa Skaar Jevnaker best ut av samtlige.

DEL

Administrerende direktør i Villa Skaar, Richard Skaar Thorsrud, er storfornøyd med resultatet:

– Vi er veldig glade for et slikt resultat, for det er helt avgjørende for oss å ha fornøyde brukere. Dersom vi ikke leverer kvalitet, så har vi ikke livets rett. Dette har kanskje utfordret oss til stadig å forbedre og utvikle tjenesten, og å ta våre brukere på alvor, sier han i en pressemelding.

– Vi setter for eksempel krav til våre sykehjem om at de skal arbeide etter Skaar-Modellen. Det går ut på å administrere mer tid til beboerne våre, slik at hver enkelt blir sett og hørt. Vi har fokus på friskhet, muligheter og ressurser hos hver enkelt. Alle våre sykehjem har en eller flere aktivitører, og vi er eneste sykehjem i Norge med ansatt friluftsleder som har som jobb å dra ut på tur med beboerne våre. Alle våre sykehjem har eget kjøkken med engasjerte kokker som lager god, spennende og hjemmelaget mat. 

Viktig med god mottakelse

– I utgangspunktet burde vi har større utfordringer med å få fornøyde pårørende enn sykehjemmene i Oslo. De pårørende må reise lengre for å komme til oss, noe som kan oppleves som tungvint. Noen har også opplevd skuffelse når deres nærstående har blitt sendt ut av byen for å komme til et sykehjem, sier Skaar Thorsrud.

– Det er derfor viktig for oss at de får en god mottakelse når de kommer for første gang, samt å sørge for at dette fortsetter hver gang de kommer på besøk. Det er også viktig å ha en god dialog med pårørende for å lære beboeren bedre å kjenne. Det er viktig for oss for å kunne gi et godt og individuelt tilbud. De pårørende skal også oppleve at vi har høy faglig kompetanse og gir god og lettfattelig informasjon.

Feires med kakefest

– Det er ledelsens ansvar å legge forholdene til rette for at kvalitet kan skapes, og det er ledelsens plikt å stadig holde fokus på våre verdier og vår filosofi. Men det er våre ansatte som hver dag omsetter filosofien til opplevd kvalitet. Vi er derfor helt avhengig av engasjerte, motiverte og dyktige ansatte, og det har vi. Vi skal derfor markere dette resultatet med en skikkelig kakefest. Til denne kakefesten inviterer vi dere, slik at dere kan møte våre «hverdagshelter», sier Skaar Thorsrud.

 – Ja dette var rett og slett stas! sier Bjørg Inger Kaldbast, som er bestyrer for Villa Skaar Jevnaker.

– Det har vært en hard og tøff jobb å drive sykehjem de siste årene, så det er spesielt smigrende å bli kåret som det beste sykehjem av alle! Dette skal vi feire sammen, og vi skal fortsette med det gode arbeidet som Villa Skaar kjeden står for.

Bestyrer ved Villa Skaar Jevnaker, Bjørg Inger Kaldbast.

Bestyrer ved Villa Skaar Jevnaker, Bjørg Inger Kaldbast. Foto:

Dette er Villa Skaar Jevnaker

Skaar Omsorg AS kjøpte Søster Ninas sykehjem på Jevnaker i 2015 og døpte det om til Villa Skaar Jevnaker. Villa Skaar Jevnaker har gjort det godt i disse undersøkelsene tidligere. Gleden ble derfor stor for eier, administrasjon og ansatte da begge Villa Skaar sykehjem kom helt til topps, og tok første og andreplass (Villa Skaar Sylling) i undersøkelsen. Villa Skaar Jevnaker fikk toppkarakter i de fleste kategorier i undersøkelsen.

Resultatet av siste pårørendeundersøkelse ble offentliggjort i 2016, men det er først nå at tallene for samtlige hjem har vært tilgjengelig.

LES OGSÅ: Søster Ninas sykehjem har skiftet navn

Best av 47 sykehjem

Oslo kommune gjennomfører årlige brukerundersøkelser på sykehjem som kommunen driver eller har avtaler med. En av brukerundersøkelsene retter seg mot beboerens pårørende for å kartlegge tilfredshet med hjemmet deres nærstående bor på. Dette er en kvantitativ undersøkelse som har blitt gjennomført i snart ti år og hvor spørsmål og utforming har vært ganske lik. Det er 47 sykehjem som deltok i undersøkelsen.

Undersøkelsen retter seg både mot private, ideelle og kommunale drivere som levere sykehjemstjenester til Oslo kommune.

LES OGSÅ: Søster Ninas sykehjem skifter eier: – Ikke alltid man er lykkelig som liten

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken