Gå til sidens hovedinnhold

Vil oppklare hundemishandling

Artikkelen er over 12 år gammel

Dyreelsker lover 10.000 kroner i dusør.

Ingen tips har kommet inn etter at en hund sannsynligvis ble mishandlet til døde på Veme. Det vil Hans Gomnæs gjøre noe med.

Bonden og hundeeieren fra Røyse ble opprørt over det han leste i Ringerikes Blad 6. november. En ille tilredt hund, med nedslitt pels og med bakbeina bundet sammen, ble funnet på en parkeringsplass på Veme. Dyrebeskyttelsen er ikke tvil om at dyret ble mishandlet til døde.

Må finnes opplysninger

- Med en gang jeg så artikkelen, sa jeg til venninnen min at jeg ville betale 10.000 kroner for at saken skulle bli oppklart, sier Hans Gomnæs.

Og tilbudet står ved lag. Både dyrebeskyttelsen og politiet har fått beskjed om dusøren, og Gomnæs håper det kan gjøre en forskjell.

- Det er nødt til å være noen som sitter på opplysninger i denne saken, mener han.

Funnet av turgåer

Hundekadaveret ble funnet av en turgåer på Veme. Heidi Halvorsen, leder i dyrebeskyttelsen, tok hunden med til veterinær, som kunne fastslå at dyret hadde vært dødt i fire - seks uker. Dødsårsaken er ikke klar, men hundens hode var skilt fra kroppen, og det var tydelige slepeskader i pelsen. Halvorsen frykter at hunden ble dratt etter en bil, før den ble dumpet.

- Det ville vært for galt hvis noen skal kunne gjøre noe slikt uten å bli straffet for det, mener Gomnæs.

- Hvordan skal verden bli til slutt da?

Ikke forsvarsmulighet

Gomnæs har selv en liten, svart puddel, som han er veldig glad i. Han kan ikke forstå at noen kan mishandle et dyr, og mener det på en måte er verre enn å utøve vold mot andre mennesker.

- Et menneske har i hvert fall muligheten til å forsvare seg. Det har ikke en hund. Vi leser stadig om dyremishandling og jeg synes det er helt forferdelig, sier han.

- 10.000 kroner er ganske mye penger?

- Ja, men det har jeg veldig god råd til å betale i dette tilfellet. Hvis vi kan finne den som har gjort dette, er det verdt minst 10.000!