Vil ikke etterforske lege og sykepleier

Artikkelen er over 7 år gammel

Det er ikke rimelig grunn til å etterforske en lege og en sykepleier etter at 22 år gamle Benjamin Lie døde på Ringerike sykehus, mener Statsadvokaten.

DEL

De pårørende fikk dermed ikke gjennomslag med sin klage.

Benjamin Lie døde etter en kneoperasjon på Ringerike sykehus 5. september i fjor.

Politiet etterforsket dødsfallet, og resultatet ble at Vestre Viken Helseforetak fikk en bot på 500.000 kroner. Politiet slo fast at helsepersonellet ikke ga pasienten tilstrekkelig overvåkning etter operasjonen og at sykehusets rutiner vedrørende medisinhåndtering ble brutt av helsepersonellet.

LES OGSÅ: - Fem timer uten tilsyn

Unni Tobiassen Lie og Håkon Lie, foreldrene til Benjamin, mente at politiet også burde etterforsket enkeltpersoner ved sykehuset. Helt konkret mente de at en lege og en sykepleier som var involvert i behandlingen av 22-åringen måtte etterforskes.

- Ikke rimelig grunn

Politiadvokat Per Thomas Omholt mente at de ansattes feil ikke var store nok hver for seg.

Nå har Statsadvokaten behandlet en klage fra 22-åringens foreldre. Og slår fast at det ikke var rimelig grunn til å undersøke om enkeltpersoner hadde gjort noe straffbart.

Flere anmeldt

Politiadvokat Omholt opplyser at foreldrene deretter anmeldte ytterligere to ansatte ved sykehuset som ikke var direkte involvert i behandlingen.

Han opplyser at saken mot den ene allerede er henlagt fordi påtalemyndigheten mener det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det har skjedd noe straffbart. Den andre ansatte er fortsatt under etterforskning.

- Vi vil innhente Helsetilsynets anbefaling i denne saken, sier Omholt.

Artikkeltags