Gå til sidens hovedinnhold

Vil hjelpe folk med å endre livsstil

Artikkelen er over 8 år gammel

Nytt lavterskeltilbud for voksne i Ringerike.

I april starter Ringerike Frisklivssentral, som er et nytt lavterskeltilbud for folk over 18 år som trenger hjelp til å endre livsstil.

– Det er et tilbud til dem som er syke eller står i fare for å bli det, trenger hjelp til røykeslutt, lære å spise sunnere, få bedre psykisk helse eller bli mer fysisk aktiv, sier fysioterapeut Eir Kvernstuen.

På Ringerike Frisklivssentrals team er også ergoterapeut Ingeborg Dahl, psykolog Anne Marie Hoel, Bjørg Nordanger (som jobber med folkehelsen i Ringerike), fysioterapeut Cecilie Rønneberg, ergoterapeut Marianne Høghaug og psykiatrisk sykepleier Elisbeth Hurdal.

80.000 fra fylket

I desember vedtok hovedkomiteen for helse, omsorg og velferd i Ringerike å starte opp Frisklivssentral som et prosjekt i 2013, med permanent drift fra neste år.

– Vi fikk 80.000 fra Fylkesmannen i Buskerud, og er nå klare til å starte den første gruppen i begynnelsen av april, sier Bjørg Nordanger. Det blir flere grupper etter hvert.

Treningsgruppen har ulike aktiviteter ute på tirsdager og torsdager, med Heradsbygda omsorgssenter som utgangspunkt.

– Det blir ulike fysiske aktiviteter, med kondisjons- og styrketrening, som alle uansett nivå kan klare, sier Eir Kvernstuen. De som vil delta, kan ta kontakt direkte eller gjennom sin fastlege eller annet helsepersonell for å få en såkalt «frisklivsresept» til kurset som er gratis og varer i 12 uker.

– Alle tas først inn i en helsesamtale for å kartlegge levevaner, sier Kvernstuen.

Kurs i mestring

10. april starter Frisklivssentralen kurs i depresjonsmestring, KID.

– Vi har fått noen påmeldte, men har fortsatt ledige plasser, sier Anne Lise Hoel.

Dette er et tilbud til voksne som i perioder kjenner seg nedstemt eller er deprimert, fra lett til moderat grad, slik at det går utover arbeid og livskvalitet i hverdagen. Kurset blir på onsdager i Vikenbygget, og går over ti uker.

Kommentarer til denne saken