Gå til sidens hovedinnhold

Stygge spor - men snart er de tettet igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Skogsmaskiner har satt dype og stygge spor i området ved Nakkerud. Men Viken skog lover at det snart skal være ryddet opp igjen.

Det er Ingvald Karlsrud som har sendt oss bilder fra området innenfor Nakkerud, der han fant dype spor etter skogsmaskiner.

– Her var det, som bildene viser, lange strekninger med dype hjulspor, noen  steder opptil en meters dybde. Her burde man opplagt valgt en tørrere trasé, eller en tørrere årstid, for transport av tømmeret ut av skogen. Håper rette vedkommende har tenkt å utbedre de fæle sårene i naturen som de har laget, skriver han i en e-post til Ringerikes Blad.

Skal repareres

Linda Camilla Strømsod i Viken skog forsikrer om at skadene i naturen skal repareres.

– Her vet jeg at man har ventet på at det skal tørke opp før man setter i stand igjen. En gravemaskin skal inn for å rette opp i løpet av få dager, sa hun tirsdag. Strømsod understreket at dette var planlagt før henvendelsen kom om skadene på Nakkerud.

Styrte unna skiløypa

– Her har vi også tatt hensyn når skogsmaskin-førerne har valgt hvor de skal kjøre. Det går ei skiløype like ved, og den har vi styrt unna, legger hun til.

Generelt har de som driver skogsdrift plikt til å rette opp i skader i naturen i turområder som dette. Tidligere i år skrev vi om lignende tilfeller fra både Eggemoen og Kilemoen, der stier og skogsveier nå er satt i stand igjen etter tømmerdrift.

Kommentarer til denne saken