Gå til sidens hovedinnhold

Hun skal holde styr på 120 tømmerbiler

Artikkelen er over 5 år gammel

Jeanette Kleven (34) fra Ådal er en av tre nye ledere i Viken Skog Logistikk.

Blant over 60 søkere var det Jeanette Kleven, Ole Kristian Sogn Evju (25) fra Svarstad i Vestfold og Sondre Elverud Boyme (34) fra Roa som trakk det lengste strået. De er ansatt som logistikkledere i det nyetablerte transportselskapet Viken Logistikk AS.

– Jeg er positivt overrasket over antallet søkere og ikke minst kvaliteten på kandidatene. Jeg er nå sikker på at vi har funnet de rette som kan utgjøre et sterkt team, sier Thomas Rotherud, daglig leder i Viken Logistikk, i en pressemelding fra Viken Skog.

LES OGSÅ: Nå skal tømmeret fraktes med nytt selskap 

Mer effektiv transport

Viken Logistikk skal ha ansvaret for transportstyringen av tømmerbilene i Buskerud, Vestfold, Akershus, Østfold og Oppland og omfatter rundt 120 tømmerbiler.

– Vårt mål med Viken Logistikk er effektiv og rasjonell tømmertransport, og vi har stor tro på at dette er en framtidsrettet modell. Tømmerlogistikk har den senere årene blitt krevende med en høy andel eksport, sier Rotherud.

LES OGSÅ: Skogbruket reddes av svakere kronekurs: Stor hogst uten Follum og Tofte 

– Det blir spennende

Jeanette Kleven er utdannet ved Universitetet i Oslo og har en bachelor i Europa-kunnskap med statsvitenskap. I tillegg har hun fordypning i engelsk.

Kleven kommer i fra dagligvarebransjen og jobbet som salgskoordinator i Rema 1000 i åtte år og som innkjøpssekretær i Lidl i et par år. Hun synes jobben som logistikkleder virker både spennende og interessant.

– Jeg kan bidra med orden og struktur, og det å planlegge. Jeg er veldig glad i å lære nye ting, og er litt som en svamp. Dette blir spennende, sier Kleven.

Sentralt kjørekontor

Viken Logistikk AS eies av Viken Skog SA som hovedaksjonær med 51 prosent og en rekke transportfirmaer:Trekk Tømmer AS, Akershus og Østfold Virkestransport AS (AØV), Nyhus Transport AS, Ekeren Tømmertransport AS, Terje Bråthen, Sørlie Transport AS og Bøhaugen Transport AS. I tillegg er Valdrestømmer AS som en del av Viken Skog-konsernet en del av selskapet.

Daglig leder i Trekk Tømmer, Ørnulf Warberg, har stor tro på den nye modellen.

– Transportørene ser fram til å få et sentralt kjørekontor hvor transportledelsen for Viken Skog og SB Skog samles i en enhet. Modellen det legges opp til med transportgrupper med teamledere som har den daglige kontakten med transportleder har vi stor tro på. Det skal føre til bedre service overfor både skogeier og industri, sier Warberg.

Kommentarer til denne saken