Nå velger flere Jevnaker-elever Hønefoss

VELGER HØNEFOSS: Ringerike kan blant annet lokke elever fra Jevnaker med nye Hønefoss videregående skole.

VELGER HØNEFOSS: Ringerike kan blant annet lokke elever fra Jevnaker med nye Hønefoss videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Førsteinntaket for videregående skoler er klart, og andelen Jevnaker-elever som har fått tilbud om opplæring i Buskerud øker fra i fjor.

DEL

Totalt har 89 prosent av søkerne til videregående opplæring i Oppland fått tilbud om plass på førsteønsket sitt. Det er en økning fra i fjor, skriver Oppland fylkeskommune i en pressemelding som er omtalt i avisen Hadeland.

Ingen endring i linjer

113 elever fra Jevnaker har fått tilbud om skoleplass i Buskerud på førsteinntaket, mot 97 elever i fjor, mens det er åtte elever fra Ringerike og Hole som har fått skoletilbud i Oppland.

– Det er en utfordring knyttet til usikkerheten om søkerne velger skoletilbud i Oppland eller Buskerud. Men det blir ingen endringer i vedtatt dimensjonering på bakgrunn av førsteinntaket, sier Erik Melby, inntaksleder i Oppland fylkeskommune.

Økende andel til Buskerud

I fjor fikk 106 Jevnaker-elever skoletilbud på Hadeland. I årets inntak har antallet tilbud økt til 119, men andelen går ned sammenlignet med fjoråret.

Melby kan ikke se noen klare trender på hvorfor elevene søker som de gjør.

– Det er jevnt fordelt hvilke studieretninger det søkes til både på Hadeland og i Buskerud, og det er vanskelig å peke ut en sterk trend innen enkelte utdanningsprogram.

Rektor fornøyd med søkertallene

Hadeland videregående skole har justert elevtallet til rundt 900. De mottok søknad fra 928 elever som hadde skolen som sitt førstevalg.

– Vi tar de gode søkertallene som en honnør til skolen og de som jobber der, sa rektor ved skolen, Soon Elisabeth Øhrling, til Hadeland da søkertallene ble lagt ut.

Nesten tusen søkere til læreplass

Per 5. juli er det registrert totalt 976 søkere til læreplass i Oppland, hvor 623 av søkerne er registrert formidlet til læreplass, skriver fylkeskommunen i pressemeldingen.

Det er 74 søkere fra Hadeland videregående skole som er har takket ja til læreplass eller er formidlet til læreplass.

– I løpet av året vil vi nok se enda bedre resultater. I Oppland har vi arbeidet målrettet for å skaffe flere lærlingplasser. Dette arbeidet vil imidlertid forsterkes ytterligere kommende høst, sier fagopplæringsleder i Oppland fylkeskommune, Jørn Olav Bekkelund.

Alle vil få tilbud

Det er 229 søkere fra Oppland med ungdomsrett som ikke har fått tilbud om skoleplass.

Alle kvalifiserte søkere med ungdomsrett, som ikke har fått tilbud i førsteinntaket i juli, vil få tilbud om skoleplass i andreinntaket 10. august, skriver fylkeskommunen i pressemeldingen.

Artikkeltags