Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag blir det fullt av gamle glis i Hønefoss

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis du liker du gamle biler, er lørdag dagen og stedet er «stasjonen» i Hønefoss. Der samler veteranbilentusiaster seg hos Norsk Samferdselshistorisk Senter.

Per Olav Rolund forteller at fra omtrent klokken 13.30 og utover lørdagen vil forhåpentlig vis alle de 67 påmeldte veteranbilene være innom.

– Alle bilene blir en stund på «stasjonen», slik at de som er innom kan se på bilene, samtidig som vår kantinevogn er åpen som vanlig, sier Rolund.

Han sier videre at det kan bli en våt start på løpet med regnværet som er meldt, men øyner litt et håp i værmeldingen om at det blir opphold mens bilene er i Hønefoss.

Om løpet

Lørdag 8. september er det igjen duket for det tradisjonelle automobilløpet Sandviken-Sundvolden, skriver de i invitasjonen og påmeldingen til løpet.

Det første løpet ble arrangert i 1956, da var det 14 deltakere.

De skriver videre at klubben hadde tanker om at dette skulle bli et årlig arrangement, som i mange år var det eneste veteranbilløpet i landet.

Målgang i Hønefoss

Starten er på Henie Onstad Kunstsenter på Høvik klokken 10.00. Løypa går delvis på mindre trafikkerte veier, hvor de blant annet er innom Lier.

Mål vil være i Hønefoss hvor premieutdeling finner sted.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.