Frps eldregeneral Bård Hoksrud fikk nei: Provosert over Ap-besøk

Bård Hoksrud (Frp) ønsket å oppleve eldreomsorgen i Ringerike, men fikk nei. Nå stusser han over at Ap-leder Jonas Gahr Støre kort tid etter fikk ja på samme spørsmål.

Bård Hoksrud (Frp) ønsket å oppleve eldreomsorgen i Ringerike, men fikk nei. Nå stusser han over at Ap-leder Jonas Gahr Støre kort tid etter fikk ja på samme spørsmål. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ringerike var den eneste kommunen som sa nei til å ta imot Frps eldregeneral Bård Hoksrud i sommer. Nå stusser han over at Ap-leder Jonas Gahr Støre fikk ja på samme forespørsel.

DEL

– Jeg hadde ikke tenkt å gjøre noe ut av at Ringerike sa nei, men jeg stusser jo nå. Jeg blir litt provosert av Ap-kommunen, når jeg ser at Støre får tilgang tre uker etterpå, sier Hoksrud.

Fredag besøkte Ap-lederen Hvelven. Nyheten om at han skulle komme, vakte forundring i det lokale Frp, som henvendte seg til Direkte linje.

Hoksrud gikk i vår av som statssekretær i samferdselsdepartementet, og skal nå tale de eldres sak i stortinget på vegne av regjeringspartiet.

– Mens Støre sitter i opposisjon. Han har ingen penger til å gjøre noen endringer. Det er et annet flertall nå, minner Hoksrud om.

Avslag: – Må forberedes godt

6. juli spurte Ringerike Frp om Hoksrud kunne besøke et eller flere sykehjem/omsorgshjem i uke 29, altså uken etter, senest fredag 17. juli.

Avslaget kom dagen etter, fra fungerende rådmann Gyrid Løvli. Hun hadde drøftet saken med kommunalsjef Christine Bråthen. Ringerikes Blad har fått tilgang til epostene.

"Hun sier at slike besøk må forberedes godt og i god tid da dette er å anse som besøk i beboernes hjem", skriver Løvli.

Videre viser hun til at det er ferieavvikling - deriblant kommunalsjefen - og lavproduksjon i uke 29.

Hoksrud forteller at han har "fartet rundt i hele landet i hele sommer" for å sette seg inn i sitt nye fagområde. Bare Ringerike sa altså nei.

– Men det var nok "ferieavvikling og lavproduksjon" de andre stedene også, sier han.

Ifølge Løvli var opptil to ukers forvarsel ikke tilstrekkelig for å forberede et "besøk på så kort varsel i en lavproduksjonsuke".

– Jeg kommer gjerne på kort varsel, jeg vil se hvordan forholdene virkelig er, sier Hoksrud.

Støre på kort varsel

Tirsdag 4. august spurte Ringerike Ap om Jonas Gahr Støre kunne besøke Hvelven. Tid: Førstkommende fredag, 7. august.

Rådmann Tore Isaksen var tilbake fra ferie, og sa ja.

Ringerike kommune har rutiner når utenbygds politikere ønsker å komme på besøk. I begge tilfellene ble rutinene fulgt.

Får bekymringsmeldinger – møter ansatte og pårørende

Hoksrud ville besøke Ringerike etter bekymringsmeldinger pårørende og ansatte i eldreomsorgen. Bekymringene går på bemanning og slitasje på denne - og at personer ikke får de tilbud de mener de skal ha.

Nå skal han i stedet møte disse, men dato er ikke satt.

– Men dette er høyt prioritert for meg. Da får jeg sannheten.

Ringerike Frp har også varslet at de vil prøve å få i stand et nytt besøk etter valget.

– Da håper jeg å få se det stedet hvor det er utfordringer, og ikke bare glansbildet.

LES OGSÅ: Slik vil Høyre løfte eldreomsorgen

LES ALT OM VERDIGHETSKAMPEN

 

Støre ville høre om demens

Tidligere helseminister Støre besøkte fredag Hvelven, som på mange måter kan omtales som kommunens glansbilde innen eldreomsorg. Helt siden april har debatten om eldreomsorgen i Ringerike rast, men kritikken har først og fremst vært rettet mot forhold ved Hønefoss sykehjem.

– Hvorfor blir ikke Støre tatt med dit?

– Henvendelsen fra Ap gjaldt konkret dementplan og kommunens arbeid med denne. Dette besøket har således ingen ting å gjøre med Hønefoss omsorgssenter og utfordringer i helse og omsorg i Ringerike kommune som sådan, svarer ordfører Kjell B. Hansen.

LES LESERINNLEGG FRA ORDFØREREN: Helse og omsorg, dyktige fagfolk, og bedre tjenester enn sitt rykte

LES INNLEGGET SOM STARTET DEBATTEN:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken