Visste du at du kan snakke med Hanne hvis du har det vanskelig?

Kommunepsykolog Hanne Fisher vil at barn og unge skal ta kontakt hvis de trenger hjelp, for eksempel hvis de har angst eller depresjon.

Kommunepsykolog Hanne Fisher vil at barn og unge skal ta kontakt hvis de trenger hjelp, for eksempel hvis de har angst eller depresjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hun er kommunepsykolog, og vil at flere skal ta kontakt.

DEL

Det trenger ikke være store problemer du strir med – helst vil Hanne Fisher at du kommer før problemene har vokst seg store. Hun kan snakke med både barn, ungdommer og voksne. Målgruppen er barn mellom 0 og 20 år, og deres foresatte.

Hun og kollega Enid J.V. Berta tror at mange kan ha nytte av å snakke med en kommunepsykolog – men det er få som vet om tilbudet.

– Det er lovbestemt av fra 2020 skal alle kommuner skal ha psykolog, men dette er ikke så godt kjent ennå, opplyser hun. 

Bedre kapasitet

– En lang periode har Ringerike kommune hatt bare én kommunepsykolog og liten kapasitet. Men nå er vi to. Derfor jobber vi med å utvikle tilbudet og vil starte opp grupper utover høsten og vinteren. Målet er at alle som har behov skal få rask hjelp, uten å måtte stille seg i henvisningskø. Det er bare å ringe.

Psykologen understreker at de skal være et lavterskeltilbud hvor folk kan ta kontakt direkte i kontortiden. Både foreldre og barn kan ringe, og tilbudet er gratis.

Vanlige problemer

Hun blir kontaktet av mødre som sliter med nedstemthet eller angst etter fødsel og barseltid, eller nybakte foreldre som har spedbarn som gråter mye. Foreldre kan også komme når de opplever utfordringer i relasjon til barna sine, for eksempel i spisesituasjoner.

– Det kan også dreie seg om barn med milde former for angst, eller som sliter med vanskelige tanker eller følelser som tristhet eller sinne.

Fisher nevner også at psykologene har samtaler med ungdommer som har for eksempel sosial angst, mild depresjon eller problemer med selvfølelsen.

Gutter også!

Som i resten av landet opplever forebyggende avdeling for barn og unge at gutter har høyere terskel enn jenter for å ta kontakt. Hanne Fisher oppfordrer også gutter til å ringe.

Snart blir psykolog en del av tilbudet på Helsestasjon for ungdom i Ringerike. Der har mye av besøket dreid seg om fysisk helse til nå, men snart skal det bli et mer helhetlig tilbud ved at man også kan komme dit og snakke med kommunepsykolog Enid J.V. Berta.

Enid nås på 40909705, og Hanne nås på 46802601.

Artikkeltags