Mens en del nordmenn er negative til forslaget og mener det er et nytt overgrep, så høster forslaget mange rosende ord i resten av verden.

Brillijant, enkelt men vakkert, strålende og hjerteskjærende er noen av de rosende ordene som dukker opp i engelsk og amerikansk presse.

Irske The Journal har fått hundrevis av kommentarer på artikkelen og bildene av minnesmerket. En av de som har kommentert skriver: "Hvis det blir noe i nærheten av det bildene viser, vil dette bli et av verdens flotteste kunstneriske monumenter i verden."

En del kommentarer går også på at Dahlbergs forslag er banebrytende og bringer noe nytt inn i debatten om hvordan et minnesmerke kan se ut.

Avisen The Guardian har engasjert mange lesere med tittelen "Såret landskap - Hvordan Norge minnes Utøya-massakren". Nydelig og kraftfullt er ord som benyttes.

Daily Mail har også behørig omtalt hederen til Utøya-ofrene, uten å bruke mange adjektiver.

Det amerikanske nyhetsmagasinet Time trekker paralleller til USAs egne minnesmerker etter 11. september-terroren og innleder sin artikkel slik:

"Alle som en gang har flyttet fingeren nedover den endeløse rekken med navn som er risset inn i den svarte veggen i Washington eller stått i New York den 11. september og fulgt med blikket de to lysstrålene som treffer stedet der tvillingtårnene en gang sto, vet at de beste minnestedene har styrke i seg til å lege alle sår. Det er en lærdom som Norge i sitt hjerte har fulgt."

The Huffington Post skriver at minnesmerket er "intet mindre enn kraftfullt". Arkitektursiden ArchDaily omtaler også Dahlbergs forslag som kraftfullt, mens The Verge kaller minnesstedet for "enkelt og slående". Nettsiden Fastcodesign er også inne på det samme når den skriver at "det er dristig, gripende og veldig nydelig i sin enkelthet".

- Positive tilbakemeldinger

Mari Aaby West, representant for AUF, har sittet i juryen.

- Jeg opplever at tilbakemeldingene har vært veldig positive. Det gleder meg at begeistringen for minnesmerket er stor i internasjonale medier. 22. juli vil for alltid være en del av vår historie.

Hun mener det har vært en lang, men god prosess. West ser på arbeidet i juryen som en god prosess og føler at hun har lært mye gjennom arbeidet.

- Vi har hatt mange møter og det har hele tiden vært viktig for meg å rapportere videre til AUF. Juryen var enstemmig på Dahlbergs forslag og jeg er fornøyd med at det blir slik.

I likhet med mange andre så gleder hun seg til minnesmerket står ferdig.

- Jeg er spent på hvordan det blir til slutt og håper at folk blir fornøyde når de ser det ferdige resultatet.

Planleggingen er allerede i gang og minnesmerket skal stå ferdig 22. juli 2015.