– Verste telehiv-vinteren på 20 år, konkluderer Svein Voldseth i Statens vegvesen.

Men humpene frustrerer selvsagt også bilistene. Vi spurte våre lesere på Facebook om hvor de opplevde at veien var blitt dårlig i løpet av vinteren.

Flere nevner Fv 285 over Skaret, mellom Hønefoss og Drammen.

– Aldri vært så ille, mener Marius Engen Skinnes.

– Ikke kjørbar over 40 km/t, konkluderer Terje Håvard Monsen.

– Verre på Jevnaker

Men det mangler jo ikke på eksempler, og Simen Øiom Svensbråten mener det finnes verre steder enn Skaret.

– Kjørte der her om dagen, og skjønte rett og slett ikke hva folk klaga over. Ta dere en tur oppover vestsida på Jevnaker, dere, helt sinnssykt, og veien var ny i fjor!

 

På riksvei 35 ved Nakkerud er det nå satt opp varselskilt for humpete vei.

– Ja, er ganske ille på Nakkerud, men det er bare over en kort strekning. Kjørte deretter fra Åmot og opp 287 mot Eggedal, da kan dere begynne å snakke om dårlig vei. Og der er det snakk om mange mil med tragisk veistandard, mener Truls Gunnar Tveiten.

Også i mer sentrale strøk har folk latt seg irritere av telehiv og dårlig veistandard. Det nevnes Haugsbygd ved Vang skole, veien opp fra det gamle meieriet til Hønefoss stasjon, og «flere steder fra eplehagen, Klekken og over til Jevnaker.»

– Hompetitten!

Området rundt Eggemoen får også gjennomgå.

– Helt forferdelig, mener Elly R. Wilhelmsen.

– Viul til Haug og Viul til Eggemoen, hompetitten og raser snart ut flere steder, skriver Magdalen Borgen.

LES OGSÅ: – Risikosport å gå på fortauene

Trond Espelund er ikke overrasket over at det blir trøbbel på de lokale veiene på tampen av vinteren.

– De aller fleste veiene her i landet er jo ikke ordentlig oppbygd fra grunnen av. Det er de gamle rideveiene fra oldtiden, som bare er breddet på enklest mulig vis. Da skjønner man fort at problemer må oppstå ganske lett ... Norge skulle gjort som Sverige for 50 år siden, og bygd et nytt og robust hovedveinett.

– Lappinga av veiskulder mm er noe som hjelper noe, men det er som et plaster på et sår som ikke gror helt igjen, mener Rune «Ford-mann» Storteig.

– Si fra

Statens vegvesen skilter utsatte områder, og vurderer eventuelle tiltak. Ved Nakkerud vil de gå på med gravemaskiner og skifte ut masser under veibanen.

– Anbefaler alle å bruke www.fiksgatami.no, skriver leser Marius Engen Skinnes.

Dette er en nettside hvor man kan rapportere lokale veiproblemer, slik at lokale myndigheter blir klar over problemet og eventuelt kan gjøre noe med det.

LES OGSÅ: – Ros for rask «gatefiksing»