En person bekreftet omkommet i småflystyrt i Oppland

Politi og redningsmannskaper fra Røde Kors var samlet i Vassfaret ca fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten. Redningsarbeidet fortsetter onsdag morgen.

Politi og redningsmannskaper fra Røde Kors var samlet i Vassfaret ca fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten. Redningsarbeidet fortsetter onsdag morgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En person er funnet omkommet etter at et toseters småfly styrtet i en fjellvegg i Sør-Aurdal i Oppland. Den omkomne blir fraktet ut onsdag.

DEL

Politiet i Innlandet opplyser i en pressemelding at de antar at det var kun en person ombord i flyet. Ulykkesstedet er i et bratt terreng.

Politiet mener de kjenner identiteten til piloten som døde da et småfly krasjet inn i en fjellvegg i Sør-Aurdal i Oppland tirsdag kveld.

– Den omkomne ble onsdag formiddag fraktet ned fra ulykkesstedet. Politiet mener å vite identiteten til den omkomne og antatt pårørende er varslet og i tett kontakt med oss. For å være sikker på identitet vil det skje gjennom obduksjon, opplyser Bård Sørumshaugen, fungerende lensmann i Valdres.

Leter etter årsak

Han forteller videre at politiets kriminalteknikere og Statens havarikommisjon for transport onsdag er i gang med sitt arbeid for å undersøke hendelsesforløp og årsaksforhold.

LES OGSÅ: Ulykkesflyet var fra flyklubb på Romerike

Flyet, som tilhører en flyklubb på Østlandet, kjørte i en fjellvegg ved Dyttholknatten i området Vassfaret. Vrakrester fra flyet er spredt på et område på 200 ganger 200 meter, melder politiet. Ifølge NRK skal det ikke ha blitt sendt ut nødsignal fra flyet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.15 tirsdag kveld. NTBs fotograf på stedet sier politi og redningsmannskaper har møtepunkt i Vassfaret, omtrent fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten.

Fant én død

Luftressurser som politihelikopter, luftambulanse og redningshelikopter var først i området for å få en oversikt over ulykkesstedet.

Politiet på stedet sier til NRK at helikoptermannskapet måtte lande og ta seg til fots inn til havaristedet.

– Der fant de en person som var død. Den personen er ikke blitt hentet ut på grunn av et så krevende terreng at det er uforsvarlig å gjøre det i natt. Det er også delvis rasfare i området.

En politipatrulje fra Hønefoss og en fra Hallingdal rykket ut og bisto politiet i Innlandet. Da meldingen om flystyrten kom, var man usikker på om dette hadde skjedd i Buskerud eller Oppland. Politipatruljene fra nordre Buskerud bisto til sent på natten, da rasfaren gjorde at arbeidet ble avsluttet, opplyser operasjonsleder Lill-Heidi Tinholt.

Politiet hadde vakthold på stedet i natt, og flyforbudet over området gjelder fortsatt. Kriminalteknikere og Statens havarikommisjon for transport vil onsdag starte undersøkelse av hendelsesforløp og årsaksforhold til ulykken.

Vitne 

Operasjonsleder Arne Nordevik i Innlandet politidistrikt sier til NRK at vitner har sett flyet gå ned og har observert flammer i området.

Christian Mathiesen, som er på telttur i området, sier til VG at han hørte et smell, som han først tenkte var torden. Han hadde også hørt flydur i området tidligere tirsdag kveld.

Mye ressurser

Vestviken 110-sentral opplyste på Twitter at brannvesenet i Flå også har bistått politiet. Hovedredningssentralen i Sør-Norge bekreftet at også de var involvert i aksjonen.

Nordre og Søndre Dyttholknatten er to natturreservat som ligger i Oppland, nær grensa til Buskerud.

Avinor har etter anmodning fra politiet i Innlandet etablert flyforbud som gjelder to nautiske mil over ulykkesstedet.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android

Artikkeltags