Varsler tvangs-kjøp av veigrunn

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Ringerike kommune har sendt ut varsel om ekspropriasjon for å hjelpe grunneiere med å få bygd ut Andersløkka i Haugsbygd.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Per Erik Wenner og Arve Lad har i lengre tid jobbet med en plan for bygging av 12 boliger, men et kryss mellom Ringkollveien og Bånntjernveien må flyttes noe vestover før Vegvesenet vil tillate utbyggingen.

Ikke enige med grunneier

For å få gjort det er grunneierne avhengig av et areal som Tor Fritjof Nerby eier. Så langt har de ikke klart å bli enige med ham om grunn til en ny veiløsning.

Sjeldent trekk av kommunen

Derfor har Wenner og Lad bedt Ringerike kommune om bistand til ekspropriasjon, og kommunen er villig til å gå til et nokså sjeldent og heller dramatisk skritt.

Vegvesenets nei til nye boliger uten veiløsning anses ikke som en sterk nok grunn alene, men utbyggingen vil bedre trafikksikkerheten i hele området:

  • Om lag 40 boliger i Øvre Berg-området og rundt 20 boliger og hytter i forlengelsen av Bånntjernveien vil få sikrere adkomst.
  • Gang- og sykkelvei skal bygges fra avkjøringen til Havna-Hemskogen til Bånntjernveien som en del av utbyggingen.
  • En busslomme må opparbeides ved Ringkollen.

Kommunen har varslet at en sak om ekspropriasjon vil bli lagt fram til politisk behandling, men før den tid må den berørte grunneieren få uttale seg.

- Ikke et konkret tilbud

Og Nerby fastholder via advokat at han ikke har fått noe konkret tilbud fra utbyggerne om frivillig avståelse av grunn, selv om det har vært kontakt og diskusjoner mellom partene.

Grunneieren imøteser en henvendelse om direkte forhandlinger for å se om det kan være mulig å finne fram til en løsning i minnelighet.

Artikkeltags