Gå til sidens hovedinnhold

Setter opp buss for å unngå kaos når våren slippes løs

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag blir det tradisjonen tro vårslepp, og store og små kan bare glede seg.

Landbruket på Ringerike og Hole har igjen gått i samarbeid med Felleskjøpet, og inviterer atter en gang til årets store familiebegivenhet i Ankersgate.

Setter opp buss

Parkering har tidligere vært et problem, når rundt 3.000 besøkende tar turen innom hvert år. Tidligere har arrangøren oppfordret folk til å ta bena eller sykkelen fatt, for å forhindre trafikkaoset som oppstår.
 
– Nytt i år er at vi setter opp buss som kjører i skytteltrafikk mellom Felleskjøpet, Hvervenkastet og Domus i Hønegaten da det er lite parkeringsplasser rundt Felleskjøpet, sier koordinator Elisabeth Hovde Bjerknes.

– Må du allikevel ta bilen, er det fint om alle er flinke og følger parkeringsvaktens anvisninger, legger hun til.

Prøv å kjøre en traktor

Bjerknes kan fortelle at det blir mange spennende ting å se, smake på og oppleve på årets vårslepp.

– I år har vi også med oss en traktorsimulator som man kan «prøvekjøre», sier Bjerknes.

Utendørs kan man hilse på skotsk høylandsfe. Og det blir grisunger, kuer og kalver, sauer og lam, høner og kyllinger, hunder, og valper av rasen Cockapoo. Innendørs kan du se hvordan man klipper en sau. Ute blir det også ponniriding, eller du kan sitte på når det kjøres med hest og kjerre. Og hva er vel et vårslepp om du ikke kan hoppe i høyet?

Opplevelser for ganen følger med smaksprøver og salg av kortreiste matvarer, som spekemat, ost, erter, fisk, honning, hjemmebakt brød, kaker, saft og syltetøy. Trenger du en pust i bakken kan du la deg friste av kaffe, pølser, lapper, vafler eller kaker.

Hønefoss hundeklubb sørger for underholdning når de lar sine ivrigste firbente vise fram kunster innen lydighet og agility.

På vårsleppet møter du også knivmakere, smedarbeider, salg av fuglekasser, skinnfellarbeider, strikkede, sydde og heklede produkter, treprodukter og brukskunst av gjenbruk. Det blir flere lokale stands du kan besøke, og egen utstilling med veterantraktorer.

Les også

Elleville tilstander på Vårsleppet

 

Kommentarer til denne saken