Gå til sidens hovedinnhold

Vårlig slepp med fjøslukt i by'n

Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag er det igjen tid for Vårslepp på Felleskjøpet. Gi plass til storinnrykk av landlige gleder med stands, aktiviteter og underholdning for liten og stor.

Like sikkert som hestehoven står og lyser i veikanten, blir det Vårslepp på Felleskjøpet, når landbruksorganisasjonene på Ringerike i samarbeid med Felleskjøpet slår opp dørene og inviterer smått og stort til hygge og kos.

Det loves kjøreturer med hest og kjerre, visning av hest, ku, kalv, sau, lam, alpakka og hunder med valper. Og det vil bli tamme høner man kan kose med.

LES OM FJORÅRETS SUKSESS: 3.500 på Vårsleppet

– Vi skal ha hundeoppvisning og vise agility, det blir presentasjon av folkehesten og ponnioppvisning, og vi antar det blir kjøring med reinsdyr og slede også, sier Vårslepp-koordinator Elisabeth Hovde Bjerknes.

Hun viser fram en solid og fyldig meny som inkluderer både linedance, hopping i høyet, veteran- og tråtraktorer, smaksprøver og salg av lokalprodusert mat og hjemmelagde produkter. Her kan du kikke på malerier, saueskinn, fuglehus, fluebinding, strikkede produkter, smiing, knivmakere og treprodukter, for å nevne noe. I tillegg er mange lokale lag og foreninger med, Fiskeforeningen, DNT Ringerike (Turistforeningen), Ringerike Kvinnelig Jegerforening og mange flere.

– I fjor hadde vi omtrent 3.000 mennesker innom, og vi håper det blir enda flere i år, sier Bjerknes med et stort smil. Hun påpeker at arrangementet stadig vokser i omfang og at de forsøker så langt det lar seg gjøre, å få inn noe nytt hvert år.

Vårsleppet er ment å profilere landbruket på en positiv måte, og det hersker liten tvil om at de ikke oppnår akkurat det.

Og tar du turen, så glem for all del ikke penger til saft, pølser, kaffe eller vaffel. For det blir ittno' skikkelig Vårslepp uten det.

Kommentarer til denne saken