I dag la snøen seg på Sollihøgda

HVIT MORGEN: Snø på Sollihøgda, fredag 4. oktober.

HVIT MORGEN: Snø på Sollihøgda, fredag 4. oktober. Foto:

Det var ikke så mye, men det er er bare å konstatere: Den aller første snøen har kommet.

DEL

På Sollihøgda snødde det fredag morgen. Det hvite belegget la seg på bakken rundt, men ikke i veibanen. Det skal heldigvis ikke ha vært glatt.

Fra en beboer i Haugsbygd rapporteres det om et lite snølag på frontruta i morgentimene og i skogtoppene rundt Hønefoss er det synlig: Vinteren er på vei.

Har DU sett snøen i distriktet i dag? Del gjerne ditt bilde her!

Nedbøren på Lygna natt til fredag har også kommet ned som snø, skriver Hadeland. Snøen har delvis lagt seg i veibanen og vegtrafikksentralen anbefaler folk å kjøre etter forholdene.

SNØ: Det har kommet snø på Lygna natt til fredag.

SNØ: Det har kommet snø på Lygna natt til fredag. Foto:

– Med temperaturer farlig nære minus kan det være lurt å legge om til vinterdekk om man skal i høyden, opplyser vegvesenet.

Vegtrafikksentralen har også et klart råd som gjelder Buskerud og Telemark:

– Vi anbefaler vinterdekk i høyden. Er man i tvil, gå for det sikre valget og legg om.

Har du lagt om ennå? Svar i avstemningen nederst i artikkelen!

Nattefrost

Det er ingen tidsfrist for piggfrie vinterdekk i Norge. Men du må ha dekk som er tilpasset føret, og dekkene skal ha minimum 3 mm mønsterdybde fra og med 1. november. Dette er også datoen for når det er tillatt med piggdekk - selv om du kan sette på piggdekkene tidligere dersom føret krever det.

Yr melder nå om nattefrost både i natt og natt til søndag, men det ser ikke ut til å komme noe mer nedbør de første dagene.

Snøvær har allerede skapt trafikktrøbbel andre steder på Østlandet.

Stengt vei i Buskerud

Kraftig snøvær torsdag kveld førte til at flere biler sto fast på E134 på Meheia mellom Notodden og Kongsberg. Veien ble helt stengt.

– Det begynte med at en varebil ble stående fast. Nå står det veldig mange biler med sommerdekk som ikke kommer seg av gårde, og det er ikke fremkommelig verken fra Notodden- eller Kongsberg-siden. Brøytebiler er på vei fra begge sider, sa operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB ved 21.20-tiden.

– Har du sommerdekk og ser snø, så bør du enten snu eller kjøre veldig forsiktig, rådet han.

Klokken 06.10 fredag morgen kan politiet melde om greie forhold i området, melder Laagendalsposten.

Det skal være greit med gode sommerdekk igjen, men politiet oppfordrer bilister å vurdere kjøreforholdene, skriver avisen. Bilen bør være riktig «skodd». I høyden kan det fortsatt være glatt.


Artikkeltags