Varsler over 30 centimeter snø: – Advarer om vanskelige kjøreforhold

VÆR FORBEREDT: Det er ventet kraftig snøfall fra tirsdag ettermiddag.

VÆR FORBEREDT: Det er ventet kraftig snøfall fra tirsdag ettermiddag. Foto:

Vinteren er langt fra over, og natt til onsdag skal det dumpe snø over distriktet vårt. Meteorologisk institutt sender ut gult farevarsel og advarer om vanskelige kjøreforhold.

DEL

Utover tirsdagen skal det begynne å falle snø over byen og distriktet.

Det starter forsiktig, før det etter hvert går over i et kraftig snøfall.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel, og de advarer om vanskelige kjøreforhold lokalt som følge av snøværet.

Ta fram snøskuffa

– Det kommer en god del snø fra i morgen ettermiddag og det vil vare omtrent et døgn fram i tid. Det aller verste vil nok gi seg i løpet av formiddagen onsdag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Marit Berger.

For lavlandet omkring Hønefoss meldes det om temperaturer rundt null grader fra tirsdag kveld da snøfallet skal ta seg opp.

Det er da også ventet solide mengder. Foruten å være forberedt på glatte veier, kan du også begynne å forberede ryggen. Du må nemlig fram med snøskuffa.

30 centimeter, kanskje enda mer

– Det kan komme ganske bra med snø. I løpet av en 24-timersperiode kan det komme i hvert fall 20 til 30 centimeter, kanskje enda mer også ser det ut som, sier Berger.

Nedbøren fortsetter utover onsdagen, og selv om Yr mandag morgen varsler at dette skal komme som regn i lavlandet, mener instituttet at også dette kan komme som snø.

– Selv om temperaturen bikker null grader, tror jeg fortsatt det kan komme mer snø. Men det er ikke da snakk om de helt store mengdene. Det er fra tirsdag ettermiddag til onsdag formiddag at det kommer mest, sier meteorologen.

I dette tidsrommet vil det for høytliggende områder som for eksempel Vikerfjell hvor temperaturene ikke varsles høyere enn minus fem grader, bety store mengder snø.

Yr melder mandag formiddag for dette området at snøværet skal fortsette utover onsdag ettermiddag, og kan ende nærmere 40 centimeter.

Artikkeltags