Værvarselet: Grå helg - men så blir det MYE bedre!

KOMMER IGJEN: Det føles kanskje ikke slik mens regnet bøtter ned, men det er grunn til å tro det blir badevær igjen til uka.

KOMMER IGJEN: Det føles kanskje ikke slik mens regnet bøtter ned, men det er grunn til å tro det blir badevær igjen til uka. Foto:

Å langtidsvarsle sommerværet er vanskelig. Men det ser ut til at sola kommer tilbake allerede neste uke. Og det til gangs!

DEL

Det bøtter ned i Hønefoss ved 13.30-tiden fredag. Men ifølge yr-appen kan vi forvente oss opphold utover ettermiddag.

For deg som har fulgt med på værvarselet den siste tiden, kommer nok ikke den grå dagen som noen stor overraskelse. Både lørdag og søndag er det også meldt en del regn, og det ser ikke ut som strandtur er den beste helgeplanen.

Når det er sagt, varsler meteorologene om oppholdsvær fram til lørdag kveld, når det skal starte å regne litt i Ringerike.

Uansett ser søndagen ut som en klar «innedag.» Da er det meldt regn stort sett gjennom hele dagen. Så da er det kanskje en idé å komme seg på kino, badeland eller noe slikt, hvis du har ferierende barn å tilfredsstille. Eller kanskje bare se en god serie på TV? Eller kanskje enda morsommere: Løpe ut i regnet og plaske?

LES OGSÅ: Variert sommervær gir gode bær

Neste uke ser mer ut som sommer. Og nå er det skikkelig varme på vei! I Hønefoss varsles det om 28 grader onsdag og hele 29 grader fredag.

Det er vanskelig å stole på langtidsvarselet i det skiftende sommer-Norge, men det er jo lov å både håpe og tro?

Varmluften skal ifølge meteorologene innta hele landet til uka.

– Østlandet har de beste utsiktene for høye temperaturer til uka og skydekket ser også greit ut, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen fredag.

– Kysten av Vestlandet og oppover til Nord-Norge er vi mer usikre på. Her ligger det en del lavtrykk som skal opp langs kysten, og spørsmålet er om de holder seg godt ute i havet eller ikke. Holder de seg ute i havet, kan det bli godt og varmt vær også langs kysten. Hvis ikke kan det bli grått, fuktig og noe kjøligere, sier Ovhed.

Artikkeltags