I dag var vi 0,2 grader fra mai-rekorden

Sola skinte over Hønefoss onsdag, men akkurat litt for lite til å slå varmerekorden for mai.

Sola skinte over Hønefoss onsdag, men akkurat litt for lite til å slå varmerekorden for mai. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi fikk verken 30-tallet eller mairekord i dag. Men du verden, så nær vi var!

DEL

Mai-rekorden for Høyby målestasjon er fra 25. mai i 2012, da det ble målt 30,1 grader. Den rekorden ser ut til å få leve enda en stund. Ifølge tallene til Meteorologisk institutt, nådde vi nemlig opp i 29,9 grader på den offisielle målestasjonen i løpet av onsdagen. Toppmålingen for dagen ble gjort klokka 15.

Årets varmeste?

Nå kan vi sikkert gå ut fra med ganske stor sikkerhet at Høyby ikke er distriktets varmeste sted. Og dermed kan vi gå ut fra at vi faktisk har bikket over 30-tallet en rekke steder i Ringerike, Hole og Jevnaker. Men i tallene fra meteorologisk institutt vil det bli stående 29,9 grader.

Det er faktisk en betydelig sjanse for at dette blir toppnoteringen for 2018. I så fall får vi det spesielle fenomenet at både 2017 og 2018 blir stående med årets varmeste dag i mai måned. I fjor fikk vi nemlig toppnoteringen på drøye 28 grader den 27. mai.

Nå gjenstår det også én mulighet til å slå rekorden fra 2012. Torsdagen er den siste maidagen i år, og meteorologene varsler like fint vær, med mulighet for å se 30-tallet i 16-tiden.

Det ble for øvrig satt ny mai-rekord i dag, selv om den ikke kom i vårt distrikt. Med 32,4 grader slettet Etne i Hordaland den gamle rekorden på 31,8 grader, som ble satt i Sigdal i fjor.

LES OGSÅ: Sør-Norge får minst en uke til med varme dager

Mer varme i vente

Til helgen blir det også mye fint sommervær, ifølge yr.no. Vi kan vente oss temperaturer opp i 28-29 grader både lørdag og søndag. Den eneste dagen i 10-dagersvarselet med litt lavere temperatur er tirsdag, med "bare" 22-23 grader. Men deretter varsles det igjen temperaturer på mer enn 25 grader.

Og hva med regnværet som både åkre og skoger trenger så sårt?

Her er det liten trøst å hente i langtidsvarselet. Der står det "0 mm" ved siden av et grønt symbol, som betyr at varselet er av det sikre slaget. Det betyr at engangsgriller og annen åpen flamme er bannlyst enda en god stund framover.

LES OGSÅ: – Enn så lenge kan du bruke gassgrillen hjemme - hvis du er forsiktig

Artikkeltags