Nå blir det mindre kaldt, men det kommer mer snø

BRØYTING: Det er meld snø igjen på søndag. Brøytebilene har allerede hatt noen runder ute allerede og flere vil det bli.

BRØYTING: Det er meld snø igjen på søndag. Brøytebilene har allerede hatt noen runder ute allerede og flere vil det bli. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De siste dagene har kulden lagt sin hånd over Ringeriksdistriktet. Frossenpinner kan se fram til at det nå blir litt mindre kaldt, og de som liker snø kan se fram til nytt påfyll.

DEL

Allerede lørdag blir været litt mildere selv om det fortsatt er godt på minussiden, noe som jo heller ikke er uvanlig i desember.

Utover kvelden lørdag, skal temperaturen i Hønefoss ligge på rundt fem minusgrader, ifølge nettstedet Yr. Andre steder kan det være litt kaldere som for eksempel på Sokna med ni minusgrader.

Det kan også komme et lett snødryss i løpet av kveldstimene lørdag, men det vil trolig bare være snakk om små mengder.

På søndag kan det bli gode muligheter for å ta seg en tur ut. Temperaturen vil være mildere med fra minus tre til minus en grader i Hønefoss. Derimot vil det komme litt snø som sikkert vil glede barn som har lyst til å ake.

Det blir ikke voldsomme mengder med påfyll av snø. Det vil trolig komme rundt fem centimeter snø i løpet av hele dagen. Snøværet vil trolig gi seg litt utpå dagen mandag, mener Meteorologisk institutt.

De neste dagene vil temperaturen ligge på noen få kuldegrader, men det kan bli mildere vær og rundt O grader på onsdag.

LES OGSÅ: Advarer mot snøfokk og vanskelige kjøreforhold

Skal du på tur over fjellet til Vestlandet må du kjøre forsiktig. Der er det meldt både sterk vind og snø, og anbefalingen er å vente med å kjøre over fjellet til mandag.

Artikkeltags