Gå til sidens hovedinnhold

Regnet har dempet brannfaren – men nå kan det bli tørt i skogen igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Regnet den siste uka har dempet skogbrannfaren betydelig. Men fortsatt er det grunn til å være forsiktig – og nå meldes det igjen om tørt vær og varme i tiden som kommer.

I morgen kan det komme litt regn, ifølge meteorologene. Men deretter går vi knusktørre tider i møte igjen, skal vi tro langtidsvarselet. Hos Ringerike brann- og redningstjeneste følger de nøye med på utviklingen.

NB! Bålforbud gjelder engangsgrill

Før helgen opphevet de totalforbudet mot åpen ild, men Atle Thorsen i Ringerike brann- og redningstjenester minner om at det er bålforbud i utmark i hele perioden 15. april-15. september.

– Engangsgriller er også omfattet av dette forbudet, sier han.

 

Thorsen forteller at brann- og redningstjenesten følger med på skogbrannindeksen som oppdateres jevnlig. Det har vært store lokale forskjeller i hvor mye nedbør som har kommet, og derfor er det fortsatt grunn til å være forsiktig.

– Nå må vi vente og se hvordan det utvikler seg, sier Thorsen om langtidsvarselet, som varsler tørt vær.

Varme i vente

Siden 11. juni har vi fått i overkant av 30 millimeter regn ved Høyby målestasjon i Hønefoss. Det er over halvparten av hva man kan vente seg i løpet av hele måneden. Men mai var til gjengjeld en uvanlig nedbørfattig måned, med bare 18 millimeter.

Og nå er det en mulighet for at vi igjen får oppleve skikkelig høysommer. I siste del av perioden for langtidsvarselet er det meldt 23–24 grader i Hønefoss, men med en åpning for at vi kan komme så høyt som 28 grader på tirsdag i neste uke. Så langt fram i tid er det likevel stor usikkerhet rundt varslene.

Tidligere i juni har vi tangert den høyeste målingen i Hønefoss, med 31,1 grader både 2. og 3. juni.

De kommende dagene ser det ut til å bli ganske fint, men litt kjølig junivær, med mulighet for noe regn på onsdag. Helgeværet ser foreløpig ganske bra ut, med temperaturer rundt 20 grader på dagtid.

Kommentarer til denne saken