Økt beredskap på grunn av snøfall i natt også

Artikkelen er over 2 år gammel

– Grunnet mye snøvær i noen deler av nettet vårt, har vi økt beredskap også i natt, opplyser Ringeriks-Kraft i en pressemelding.

DEL

Flere montører enn normalt var på vakt natt til torsdag og torsdag. Natt til fredag vil Ringeriks-Kraft fortsatt ha økt beredskap som følge av varslet snøfall.

– For å forebygge eventuelle strømbrudd, gjorde Ringeriks-Kraft i går befaring med snøscooter langs linjene fra Hallingdal til Somma. I tillegg har vi hatt befaring til fots fra Øya i Nes i Ådal til fylkesgrensen til Oppland, forteller nettsjef Jan-Erik Brattbakk i pressemeldingen.

Det er også planlagt befaring fredag.

– Helikopterbefaring er bestilt til i morgen fredag hvis været tillater. Vi vil da befare utsatte traseer fra luften og samtidig blåse vekk snø fra trærne som på nytt er tynget ned av snø siste døgnet.

Nettselskapet oppfordrer folk til å melde fra til driftssentralen hvis de ser trær på linjene. Dette hjelper oss til å lokalisere feilen raskere og sende ut mannskap for feilretting. Dette kan meldes fra om enten i appene Smart:liv og RK Nett, eller på telefon 32 12 24 20.

Fredag morgen synes natten å ha forløpt uten at noen har mistet strømmen.

Artikkeltags