Bussene er i trafikk igjen i Ringerike

MÅTTE STÅ: Samtlige lokale bussruter ble innstilt i tre og en halv time lørdag. Nå er trafikken i gang igjen.

MÅTTE STÅ: Samtlige lokale bussruter ble innstilt i tre og en halv time lørdag. Nå er trafikken i gang igjen. Foto:

Etter å ha vært innstilt i tre og en halv time er bussene igjen i trafikk i Ringerike. Men passasjerene må regne med store forsinkelser.

DEL

Ved 16.30-tiden meldes det at busstrafikken er i gang igjen på alle linjer med unntak av ruta fra Hønefoss til Jevnaker via Åsbygda.

All busstrafikk lokalt på Ringerike ble innstilt lørdag ettermiddag på grunn av svært glatt føre og underkjølt regn. Bussene sto stille i påvente av strøing og salting på veiene, skrev busselskapet Brakar på sine nettsider.

LES OGSÅ: OBS-varsel: Underkjølt regn gir vanskelige kjøreforhold

Oslobussen ikke innstilt

Avdelingsleder Nina Johnsen i Nettbuss opplyser at trafikken nå er i gang igjen.

– Linje 200 Hønefoss-Oslo har gått hele tiden, men alle de andre rutene har vært innstilt. Etter om lag tre og en halv time og intens jobb med strøing og salting fra kommunens side er rutene nå i gang igjen, opplyser Johnsen til Ringerikes Blad.

Med ett unntak: Ruta mellom Hønefoss og Jevnaker, via Åsbygda, er fremdeles innstilt.

Må regne med forsinkelser

– Vår lokale trafikk går som normalt igjen, men passasjerer må regne med forsinkelser, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Kleveland i Brakar.

– Hvor store forsinkelser er det snakk om?

– Det er vanskelig å si. Det kan variere fra avgang til avgang og fra linje til linje. Under slike forhold må vi uttale oss generelt, sier Kleveland.

– Hvordan har dere opplevd pågangen fra folk i forbindelse med innstillingene?

– Kundene er forståelsesfulle. Det var så opplagt at dette ikke gikk, alle så jo hvor speilblankt det var på veiene, sier Nina Johnsen i Nettbuss.

Artikkeltags