Gå til sidens hovedinnhold

Normalt godt vær i sikte

Artikkelen er over 3 år gammel

Framover mot helgen skal været bli nærmere normalt, som betyr varmere, noe sol og lite nedbør.

Det har vært kalde netter de siste dagene, og i Hønefoss har Meteorologisk institutt målt -9,6 grader natt til mandag. Det forteller Per Egil Haga, som er vakthavende meteorolog mandag morgen.

– De neste dagene blir det ikke like kaldt på natten, og litt varmere på dagtid. Vi snakker ikke om tosifra antall varmegrader, men dagtemperaturen stiger nok til seks-sju grader de neste dagene, sier Haga.

Han sier videre at dette er nærmere et normalt vær for årstiden, og fram mot helgen blir det litt skyet, en del sol og lite nedbør.

– Dette været gir litt snøsmelting på dagtid, men ikke så mye at det er noen fare for flom, sier Haga som legger til at det er mye snø i områdene rundt Ringerike og litt nordover.

Mye nedbør på Sokna

Elin Lundstad, som er klimaforsker ved Meteorologisk institutt, klikker seg gjennom tallene fra værstasjonen ved Sokna og bekrefter at det er mye snø når hun sammenligner med de siste 24 årene.

– Med en nedbør på rundt 90 millimeter per i dag, er det årene 2009, 2006 og 1994 med henholdsvis 74, 67 og 75 millimeter som kommer nærmest, oppsummerer Lundstad.

Forrige vinter var nedbørsmengden 10 millimeter på samme tidspunkt så kontrastene blir store fra år til år.

Håper på rolig oppvarming

Flomvakta hos NVE, hydrolog Per Glad, ønsker seg en rolig oppvarming hvor lavlandet først får et varmere vær så høylandet litt senere.

– Hvis varmen kommer i hele høydespennet kan dette føre til flom, men så langt er det ikke noe som tyder på at det vil skje, sier Glad, som understreker at de jobber ut ifra en 10-dagersperiode framover i tid.

Dermed er det ingen fare for flom før eller under påsken slik det ser ut i dag.

Sjekk lokalt værvarsel

Les også

Får vi både regn og mildvær, kan det bli flom

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.