Syntes du det var kaldt i juni? Det pleier å være enda kaldere!

BADEVÆR: Den siste helgen i juni var det badeforhold, og varmt vær. Kanskje var det disse dagene som skulle til for å dra snittet over normalen for juni måned.

BADEVÆR: Den siste helgen i juni var det badeforhold, og varmt vær. Kanskje var det disse dagene som skulle til for å dra snittet over normalen for juni måned. Foto:

Mange er lettet over at sommerkulda slipper taket i dagene som kommer. Men faktisk var måneden vi nettopp er ferdig med litt VARMERE enn gjennomsnittet.

DEL

Etter juli-kulderekorder i fjellet, og temperaturer som passer bedre i september enn midt på sommeren, ser det ut til at vi får godværet tilbake. I hvert fall for noen dager i uka som kommer.

Allerede på søndag kan vi strekke oss godt opp på 20-tallet, men ifølge yr.no er det fra onsdag av at vi virkelig kan få de sommerlige temperaturene. Fram mot neste helg varsler meteorologene sommervarme på omkring 25 grader.

LES OGSÅ: Nyter sola på Onsakervika: Frida (6) samler på marihønene

Regnværet ser stort sett ut til å holde seg unna, selv om det i langtidsvarselet er litt økende fare for byger når vi kommer fram til neste helg.

Juni måned går neppe inn i historien som en sommermåned vi husker for det strålende været. Men det er faktisk slik at selv denne våte og tidvis kjølige måneden var varmere enn normalen. Snittemperaturen på 15,0 grader er 0,5 høyere enn det som er vanlig for en juni måned.

LES OGSÅ: På vei mot rekordvåt juni - og fortsatt er det lite bedring i sikte

Til gjengjeld var det vått. Svært vått. 113 millimeter nedbør er 80 mer enn vi fikk i fjor, og godt over det dobbelte av en gjennomsnittlig juni måned.

Varmeste junidag var 29. juni, da vi nådde 27,2 grader i Hønefoss. Kaldest var det 2. juni, med 5,3 grader.

Artikkeltags