Kan få opp mot 30 millimeter regn i dag

VÅT HELG: I Hønefoss er det meldt mest regn mellom klokken 14 og 18. Tidlig på kvelden ser det lettere ut, før det igjen skal regne en del i 22-23-tiden.

VÅT HELG: I Hønefoss er det meldt mest regn mellom klokken 14 og 18. Tidlig på kvelden ser det lettere ut, før det igjen skal regne en del i 22-23-tiden. Foto:

Av

– Det er en komplisert værsituasjon, sier meteorologen.

DEL

Natt til lørdag kom den varslede fronten inn mot våre breddegrader. Den vil fortsette å gi oss jevnt og trutt med nedbør i morgentimene.

Litt utpå formiddagen er det imidlertid ventet at det vil gå over til mer bygevær. Det betyr at vi kan få lengre perioder med opphold, før det på nytt blir av og på med regn.

– I løpet av lørdagen kan dere få 20–30 millimeter regn, sier vakthavende meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt til Drammens Tidende.

Hønefoss og Jevnaker

I Hønefoss er det meldt mest regn mellom klokken 14 og 18. Tidlig på kvelden ser det lettere ut, før det igjen skal regne en del i 22-23-tiden, viser time-for-timevarselet på Yr.no.

Varselet ser omtrent likt ut for Jevnaker, hvor Randsfjordfestivalen arrangeres lørdag.

Meteorologen understreker at det er en komplisert værsituasjon og at alt avhenger av hvor lavtrykket treffer. I Agder og Telemark for eksempel er det sendt ut farevarsel fordi det lokalt er ventet 15–20 millimeter på én time.

LES OGSÅ: Meteorologen om helgeværet: – Det blir intenst! 

Mer drittvær i vente

Går vi videre til søndag så vil skydekket sprekke opp noe. Det gir håp om lengre perioder med opphold, men prognosene er usikre og det kan forekomme avvik.

– Videre ut i neste uke så ser det ut til at den ustabile værtypen fortsetter. Vi hopper mellom nedbør og opphold. Det blir også en kjøligere værtype enn det vi har hatt i det siste, sier Selberg.

Artikkeltags