For en høytid dette har vært, dere. Blå himmel, sol og glade mennesker. Bedre kunne vi ikke hatt det, si.

Men slikt er forgjengelig, akkurat som livet selv. Og mens høytiden har vist seg fra den forfengelige siden, bryr ikke den helt vanlige arbeidsuka, med det sobre, triste navnet uke 14, seg stort om utseendet.

Før vi tar sorgene på forskudd, kan vi imidlertid la glasset være halvfullt og koste på oss en faglig statusoppdatering på det som har vært, og det gode som skal komme.

– Det som er status nå er at det er kaldt, tørt og pent. Og dette blir status også resten av påsken, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Drammens Tidende.

 

Kaldere enn normalt

Det vakre solskinnet fortsetter ut ferien altså. Og vi vil nok huske denne påsken som en av de bedre. Men det har faktisk vært unormalt kaldt, sammenlignet med tilsvarende tidsrom tidligere år.

– Det har vært kaldere enn det skulle vært på denne tiden av året. Nærmere tre grader kaldere enn normalt. Og det er særlig nettene, som har vært ned mot 10 minusgrader, som står for det største avviket, sier meteorologen.

På tirsdag får vi imidlertid et væromslag. Og vi kan starte med å fortelle den gode nyheten. Det blir mildere vær og mer fart på snøsmeltingen. Fra og med torsdag kan vi få dagtemperaturer oppe i sju til åtte grader. Om sola viser seg neste helg, kan det bli varmere enn 10 grader.

 

«Winter is coming»

Men så skal du høre. Natt til onsdag er det meldt nedbør, og så spørs det om du er klar for enda mer av denne typen. Her kan det nemlig bli snø.

– Det kan komme sludd og snø natt til onsdag.

– Hvor mye snø kan vi vente oss?

– Det kan sikkert komme i overkant av fem centimeter. Dermed våkner du nok opp til at det ligger snø på bakken onsdag, sier Terje Alsvik Walløe. 

Men det er lenge til, og ingen grunn til å ta for mange sorger på forskudd. Da er det bare å kose seg med sola. 

Sjekk lokalt værvarsel