Kraftig vind gir problemer på Østlandet

Av

Vind opp mot sterk storm gir problemer på Østlandet onsdag formiddag. Det er også meldt om ekstra høy vannstand mange steder, noe som vil øke torsdag, både på Østlandet og Vestlandet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Flere ferger er blitt innstilt som følge av uværet. Det gjelder blant annet forbindelsen mellom Horten og Moss, der fergeselskapet Bastø-Fosen melder at all trafikk er innstilt inntil videre.

Vegtrafikksentralen melder at Oslofjordtunnelen er nærmeste alternativ.

Også fergene til Color Line som trafikkerer strekningen mellom Sandefjord og Strömstad er innstilt inntil været bedrer seg.

Fikk tre over seg

Øst politidistrikt melder om at stormen skaper problemer også på land. Én person ble skadd etter å ha fått en gren over seg, etter det politiet karakteriserer som ren uflaks.

– Ulykken skjedde i Skogbrynet i Moss da en gren blåste ned og traff en mann i hodet. Han har fått et stort sår i hodet, og ble fraktet til Sykehuset Østfold Kalnes med det som beskrives som større personskader, sier operasjonsleder Runar Eriksen til Moss Avis.

Politiet regner med at det vil komme inn flere meldinger til dem utover dagen i forbindelse med uværet.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt har også sendt ut OBS-varsel langs Østfoldkysten for torsdag. Årsaken er at det er ventet høy vannstand i Oslofjorden, mellom 70 og 100 centimeter enn det som er oppgitt i tidevannstabellene.

– Det er sterk kuling enkelte steder innover Oslofjorden. Da rusker det godt, og det er også friskt og vått godt innover land. Det vil også fortsette med nedbør og vind utover dagen, men vinden er nok sterkest på formiddagen, sier statsmeteorolog John Smits til NRK.

Foreløpig har det ikke kommet inn noen meldinger om problemer knyttet til høy vannstand, men både vinden og nedbøren vil fortsette utover dagen.

Også på Vestlandet og i Midt-Norge er det meldt høy vannstand utover dagen og på torsdag, der vannstanden kan komme opp mot 110 centimeter. Vannstanden er ventet å være på det høyeste tidlig om morgenen og tidlig på ettermiddagen.

Artikkeltags