Gå til sidens hovedinnhold

VG: Marianne Marthinsen (Ap) mister rollen som finanspolitisk talsperson

Artikkelen er over 4 år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre skal ha bedt finanspolitisk talsperson Marianne Marthinsenom å rydde plass for nestleder Trond Giske, ifølge VG.

Det er Giske selv som har bedt partilederen om å få posten, skriver VG.

Avisen har flere kilder som hevder at Marthinsenønsker å fortsette i samme posisjon, men at Støre i stedet har tilbudt henne verv i andre komiteer i bytte mot posten i finanskomiteen på Stortinget.

Ifølge VG har også Aps andre nestleder, Hadia Tajik, gitt uttrykk for at hun vil være ukomfortabel med en situasjon der Giske vil ha et slikt verv.

– Så lenge Hadia og Trond har vært nestledere, har det vært viktig at ingen av dem har hatt denne posten. Det har sikret en maktbalanse mellom de to, sier en ikke navngitt kilde.

Arbeiderpartiets sentralstyre har nedsatt en valgkomité som skal legge kabalen for partiets stortingsgruppe. Første møte er tirsdag morgen.

– Vårt oppdrag er å sette sammen en best mulig gruppe. Vi har ikke formelt startet vårt arbeid, men det vil skje på samme måte som tidligere år, sier komiteens leder, partisekretær Kjersti Stenseng.

Støre ønsker ikke direkte å kommentere påstandene, men sier til NRK at Ap er «et veldig samlet parti».

– Nå skal våre 49 stortingsrepresentanter fordele ansvar. Alle har meldt inn hvor de ønsker å være, og den kabalen skal vi begynne å legge, sier Ap-lederen.

Han tilføyer at det ikke er unaturlig at det blir diskusjoner om hvordan laget skal settes sammen.

Verken Giske, Tajik eller Marthinsen har uttalt seg. (©NTB)

Les også

Marianne Marthinsen løftes fram som Aps sterkeste kort til finansminister-jobben

 

Kommentarer til denne saken